Ingen tap mot Liverpool

Svært få managere har en bedre rekke mot de røde enn Claude Puel.

29. des 2017 kl 22.04 Marius Rabben

I mai styrte og presset Liverpool i bortimot samfulle minutter på Anfield, men Claude Puel, som da ledet Southampton, kunne nok en gang reise seg og ta Jürgen Klopp i hånda etter kampslutt uten å se tilbake på et nederlag.

For fjerde gang den sesongen gikk de røde av banen uten engang å ha scoret mot Puels mannskap, tross et straffeforsøk av James Milner.

I Premier League endte det nemlig 0–0 også på St. Mary’s i november i fjor, mens det i semifinalen av ligacupen ble 1–0 til Southampton både på sørkysten og foran The Kop.

Etter sesongen ble han uansett sparket av Southampton etter 8. plass i ligaen og finaletap i ligacupen, og mot slutten av oktober ble 56-åringen ansatt på King Power Stadium.

Tre seire og tre uavgjort

Etter en solid start på Leicester-karrieren, med 2–0 over Everton i «debuten», samt sterke 2–1 over Tottenham, 2–2 mot Manchester United, 4–1 mot Southampton og straffe-exit etter 1–1 mot Manchester City i ligacupen på veien, er Klopp full av lovord om blåtrøyenes utvikling under Puels ledelse.

Nå står Puel overfor en ny tur til Anfield. Og den sindige franskmannen har en helt spesiell statistikk mot de røde: Inkludert to kamper som Lyon-manager i 2009 står han med tre seire og tre uavgjort.

De tallene er bedre enn noen annen motstandermanager gjennom historien bortsett fra George Martin (sent 1940- og tidlig 50-tall) og John Bentley (fra 1894 til 1914), ifølgeLiverpool Echo.

Martin fikk ti sjanser med Newcastle og Aston Villa, og kom fra det med sju seire og tre uavgjort. Bentley hadde en enda bedre seiersprosent med sju seire og én uavgjort som manager for Bolton og Manchester United.

Faktisk er den eneste øvrige manageren med minst fem kamper som manager mot Liverpool, men som ikke har tapt, Rafael Benítez. Han har to seire og tre uavgjort som Valencia-, Chelsea- og Newcastle-manager.

– Vi må være mer kontrollerende

Foran lørdagens oppgjør mener Puel at hans Leicester-lag kan matche alle lag i Premier League på en god dag, men snakker diplomatisk om den tøffe oppgaven.

– Vi må være konsekvente og fortsette det harde arbeidet vårt på banen. I forrige kamp viste vi en god, positiv holdning, men uten den gode kontrollen på kampen. Mot Watford var det dødballene som utgjorde forskjellen.

– Vi er nødt til å kontrollere spillet vårt mer og hindre motstanderne fra å vinne kamper på dødballer. Vi må bli bedre på alle områder, sier han, ifølge avisa Leicester Mercury.

Selv om Puel ikke har tapt noen av sine tre kamper foran The Kop, må en tilbake til mai 2000 for å finne forrige Leicester-seier der.

Nå er seriemesterne fra 2016 på vei oppover igjen, mener Klopp, selv om ikke alle resultatene har gått Leicesters vei de fire kampene, etter 4–1 borte mot Southampton.

Trives i store kamper

Det skal samtidig nevnes at de fire kampene inkluderer hjemmemøter mot Manchester-lagene og borteoppgjør mot Watford. Den største skrellen er 0–3 hjemme mot Crystal Palace for to uker siden.

– Liverpool er et lag med gode forsvarere, midtbanespillere og angrepsspillere. De er et komplett lag, forteller Puel, ifølgesamme avis.

– Vi må fokusere på oss selv og forsøke å spille på vår måte mot dem. Vi har kommet til gode sjanser og fått gode resultater mot store lag som Manchester United, Manchester City og Tottenham. Vi trives med slike store anledninger.

– Det er en tøff utfordring å møte dette laget, og det er bra vi får spille så fort igjen etter vår forrige kamp, slik at vi kan vise potensialet vårt.

Avspark på Anfield lørdag er klokka 16.00 på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]