– Jeg har ingen problemer med å ta skylda

Jürgen Klopp sier seg godt fornøyd med spillernes prestasjon, og er dypt uenig i straffeavgjørelsen.

10. des 2017 kl 18.42 Marius Rabben

– Holdningen til spillerne var enestående, helt «spot-on». De var klare for hver eneste duell, klare for alt og spilte fotball mot et lavtliggende, forsvarende lag, sier manageren på pressekonferansen etter 1–1 mot Everton.

– Vi tvang dem inn i sin egen boks. Det er vanskelig å score mye, spesielt når motstanderen ikke endrer stilen sin etter å ha havnet under. Det gjør det ikke enklere. Men vi kontrollerte kampen bortsett fra én situasjon – og den situasjonen ble til slutt avgjørende. Det er det vi må akseptere.

Liverpool dominerte fullstendig i Merseyside-derbyet, men ledet bare med ett mål – takket være en vakker avslutning av Mohamed Salah – da Dominic Calvert-Lewin, på et sjeldent besøk i den røde boksen, gikk lett i bakken i duell med Dejan Lovren.

– Skjer 60–70 ganger midt på banen

– Jeg mener det ikke var straffe, sier Klopp bestemt, noe han også ga klart uttrykk for til dommeren rett etter kampslutt.

– Det er som det er. Vi må bare håndtere det. Hvis alle dere (journalister) mener dette var straffe, så skulle samtlige dueller mellom (Ashley) Williams og Dom Solanke ha vært frispark. Det var de ikke, men dette var straffe. Sånn er det.

– I mine øyne tar Calvert-Lewin et steg inn foran Dejan Lovren, men han blir ikke dyttet eller noe. Det er bare kroppskontakt. Det var slik det var på midtbanen 60 eller 70 ganger, uten at det var frispark der.

– Vi må bare ta det som det er. Vi fikk ikke rødt kort mot Stoke, noe vi kanskje skulle hatt. I dag var det et straffespark som ikke var straffespark.

Angrer ikke på lagoppstillingen

Klopp gjorde hele seks endringer på laget som hamret Spartak Moskva ned i Anfield-gresset på onsdag. Det inkluderte benkeplass for Philippe Coutinho og Roberto Firmino.

– Var det riktig å gjøre så mange bytter på laget?

– Før kampen syntes jeg det, ja. Og jeg gjør det fortsatt, selv om ikke resultatet viser det. Jeg har sagt det her og til guttene, forteller Klopp.

– Vi kan endre så mye vi vil når vi vinner, men når vi ikke gjør det, tar jeg skylda. Jeg har ingen problemer med det.

– Guttene som kom inn var friske og gjorde en briljant jobb; de spilte, de jobbet hardt. Vi jobbet hardt. Dette var et derby, vi aksepterte det og tok det som et derby. Det er en fight. Du må være klar for hver duell, og det var vi.

– Vi forsøkte alt vi hadde. Vi kunne ha scoret, vi hadde klare sjanser, halvsjanser. Vi hadde alt, men tok ikke vare på dem. Sånn er det, og vi vet det.

– Jeg var veldig fornøyd med prestasjonen til laget. De spilte bra. Kan de gjøre det bedre? Ja. Men dette er en intens periode. Spør alle som spilte i midtuka. Det vi holder på med er intenst, så derfor gjorde vi endringer. Vi tenkte at vi trengte friske bein, og det hadde vi, og vi kunne vunnet. Vi gjorde det ikke, så – som sagt – skyld på meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]