Karius lever i håpet om å få starte i Bournemouth

Loris Karius håper at en god kamp mot WBA skal gi ham en ny start mot Bournemouth, men Liverpool Echo har ingen tro på det.

15. des 2017 kl 00.13 Einar Kvande

Loris Karius har bare stått i mål i to Premier League-kamper det siste året.

– Det var en stund siden sist, innrømmer Karius til Liverpool Echo etter at han fikk vokte buret i den målløse kampen mot West Bromwich onsdag kveld.

– Jeg har selvsagt stått i mål i Champions League-kampene, men det er ikke så mange av dem, så jeg er glad for at jeg fikk starte denne kampen. Jeg hadde egentlig ikke forventet det, men det var hyggelig å spille, slår han fast.

– Det er alltid tøffe kamper. Det spiller ingen rolle hvilken klubb du møter eller hvliken posisjon de befinner seg i. Dersom du ikke presterer bra vil du miste plassen din i alle posisjoner på banen, så du må levere varene, og så er resten opp til manageren.

– Jeg var glad for at jeg fikk starte. Jeg prøver å holde en høy standard på trening. Det er det eneste jeg kan gjøre. Det er managerens jobb å avgjøre hvem som spiller.

Fornøyd med innsatsen

Det skal ikke spilles Champions League-fotball igjen før Liverpool møter Porto i midten av februar, så Karius håper han blir benyttet i Premier League og FA-cupen i mellomtiden.

– Det er vanskelig å planlegge langt frem i tid i fotball. Jeg ønsker å spille hver eneste kamp, og jeg hadde helst sett at jeg hadde spilt igjen allerede på søndag. Men jeg må ta det som det kommer, og prestere bra når jeg blir tatt ut på laget.

– Jeg synes jeg gjorde en brukbar jobb mot West Bromwich. Manageren stoler på meg, ellers ville han ikke ha benyttet meg.

– Nå må jeg vise på trening at jeg er klar for å spille de kommende kampene, og så er det opp til han å ta ut laget. Jeg ville som sagt foretrukket å spille hver eneste kamp nå fremover, men vi får bare vente å se.

Karius var tilskuer til begivenhetene i lange perioder mot West Bromwich, og kunne se at hans lagkamerater slet med å bryte ned gjestenes forsvar.

– Det var veldig frustrerende. De gjorde en god jobb. Planen deres var å legge seg bakpå. Vi kunne ha gjort det bedre i første omgang. Vi spilte bedre i andre omgang, men det var ikke nok. Vi skapte ikke så mange sjanser.

– Du må score et mål for at det skal åpne seg opp, slik at det blir en mer behagelig kamp for oss. Så lenge de hadde 11 mann bak ballen måtte jeg kun fokusere på kontringene. Vi holdt i det minste nullen, noe som trolig var det eneste som var positivt.

Feil å skylde på roteringen

Karius mener det er feil å gi roteringen som Klopp driver med skylden for de to uavgjorte kampene mot Everton og West Bromwich.

– Studerer man startoppstillingen i går, så er dette en startellever som i det store og hele har spilt sammen før. Det var ikke akkurat som det var seks nye unge spillere som kom inn på laget. Vi er alle profesjonelle spillere, og har spilt en rekke kamper, så det finnes ingen unnskyldning.

– Manageren tar ut det laget han mener er sterkest, og jeg synes dette var et veldig sterkt lag. Vi har avgitt poeng, men vi har fortsatt tro på våre ferdigheter. Vi hadde tro på oss selv da det gikk bra, og det har vi fortsatt selv om vi avgir poeng. Sesongen er lang. Det er mange kamper som skal spilles, og mange poeng å kjempe om.

– Jeg føler at de andre lagene kan avgi poeng de også. Vi så det med Tottenham nylig. Det er bare et lag som er i flytsonen akkurat nå, nemlig Manchester City. Jeg har fortsatt tro på vårt lag. Vi må bare fokusere på neste kamp, og ta poengene der.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]