Klopp tviler på han «tar en Wenger»

Klopp har ingen umiddelbare planer om å forlate Liverpool, men han tror det er nært umulig å gjøre som Wenger.

21. des 2017 kl 23.51 Lars Frøsland

Når tiden er moden, da vet Klopp det. Slik var det i Mainz og senere i Dortmund, men den tiden er fortsatt langt unna. Likevel tror ikke at Klopp han gjør som Wenger, og blir værende i samme klubb i 20 år.

På spørsmål om det er noe som appellerer for ham, svarer tyskeren smilende:

20 år? Vet ikke, vet ikke.

– Så langt i karrieren min har jeg vært samme plass syv år. Jeg så en statistikk fra Tyskland, og det viste seg at jeg er rekordholder for lengstsittende manager både i Mainz og Dortmund. Men det vil være ganske så vanskelig å ta en slik rekord i Liverpool.

Klopp sier at tidspunktet han forlater kan overraske, og at han er trygg på den følelsen, når den dukker opp.

– Vi får se, men jeg føler ikke jeg er nær et slikt øyeblikk nå – alt er fint.

Når Wenger og Alex Ferguson nevnes, er Klopp usikker på om det er mulig å oppnå det samme i dag.

– Jeg er usikker på om det er mulig, slik som media er i dag.

Ufortjent Wenger-kritikk

Om Wenger sier Klopp følgende:

– Arsene får mye kritikk. Jeg har sett det hele tiden jeg har vært i England, jeg er oppmerksom på det, og jeg er sikker på at det ikke er riktig. Det er litt som å si "takk for alt, men vennligst flytt deg nå". Han er fortsatt her, og han gjør en briljant jobb. Han kjemper om gode plasseringer og er med i cuper.

– Han er fortsatt ambisiøs, og så lenge man er det og klubben profitterer på det, kan man bli værende.

Klopp avslutter med å gjenta hvordan han har det i klubben.

– Det føles virkelig bra for øyeblikket og forhåpentligvis vil det være sånn lenge. Men hvor lenge, dét vet jeg ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]