Før kamp i motstanderleiren:– Laget må heve seg, etter resultatene de siste kampene

Leicester fikk virkelig smake på effekten av en ny manager. Nå peker formpilen nedover igjen.

30. des 2017 kl 09.08 Arve Corneliussen

– I det siste har slitne spillere og mangel på konsentrasjon forstyrret bryllupsreisen etter Puel kom inn. Dette la han ikke skjul på etter tapet for Watford, og klaget på at laget har den korteste hvileperioden av alle lagene i Premier League i julen, forteller Conor de Smith, som er sportsjournalist i lokalavisen Leicester Mercury.

Claude Puel tok over Leicester på 14. plass i oktober, men laget lå bare ett poeng over nedrykksstreken. Elleve runder senere ligger laget på niendeplass, med ti poeng til gode på nedrykksplassene.

Nå peker imidlertid formpilen motsatt vei. Franskmannens lag har tapt tre av de fire siste, medregnet straffe-exiten mot Manchester City i ligacupen.

– Forrige kamp så Leicester utslitte ut mot et energisk og kraftfullt Watford-lag, noe du spesielt la merke til på dødballmålet de slapp inn, sier Leicester Mercury-journalisten, og opplyser at 13 av de 30 målene Leicester har sluppet inn har kommet etter en dødballsituasjon.

– Hvis de ikke hever aggresjonen på Anfield, har supporterne all mulig grunn til å bekymre seg for resultatet, legger han til.

I tillegg er høyrebacken et problem for gjestene, ettersom Danny Simpson er ute med skade. Det skorter på alternativene.

– Daniel Amartey har ikke sett bra ut de gangene han har spilt i den rollen. Høyresiden er en enorm bekymring for dem, konstaterer de Smith.

Spillestilen er forandret

Forrige sesong var Claude Puel manager i Southampton. Han møtte Liverpool fire ganger, og holdt nullen i samtlige kamper ved å ligge kompakt i forsvar.

Imidlertid er han i utgangspunktet kjent for å tenke offensivt, en tankegang han har tatt med seg til Leicester.

– Den største forandringen etter han kom er spillestilen. Han har beholdt kontringsspillet som har gjort Leicester så suksessfulle de siste årene, men har også introdusert en mer pasningsbasert fotball, forklarer de Smith, og fortsetter:

– Mot Newcastle hadde Leicester ballen i 62 prosent av kampen. Det er det meste de har hatt siden opprykket. Hittil har det funket, men Puel har uttalt at han ikke kommer til å fortsette på samme måte dersom resultatene uteblir.

Siden franskmannen tok over har revene møtt tre topp-seks-lag. De har slått Tottenham hjemme, røket ut for Manchester City i ligacupen og spilt 2-2 hjemme mot Manchester United med én mann mindre på banen siste del av kampen.

– Leicester gjør det bra mot topplagene, og det har ikke forandret seg etter Puel kom inn. Kontringsstyrken deres egner seg veldig godt i slike kamper. Spesielt mot Liverpool, som presser veldig høyt, mener han.

I FORM:
I FORM:  Riyad Mahrez er den store formspilleren i Leicester-laget. Med seks scoringer i ligaen har bare Jamie Vardy (8) flere, mens han står likt med Shinji Okazaki.

Mahrez i kjempeform

Denne sesongen har Riyad Mahrez funnet frem igjen noen av taktene som gjorde ham til årets spiller i gullsesongen. Med seks scoringer og fem målgivende har han allerede flere målpoeng enn forrige sesong.

De fem siste ligakampene har algerieren scoret tre mål og slått én målgivende pasning.

– Han er en stor grunn til at laget har klatret på tabellen. Det er vanskelig å sammenligne prestasjonene hans med dem i gullsesongen, for da betydde målene så mye mer – men han er hvert fall i nærheten av samme nivå, mener journalisten, og fortsetter:

– Han er blitt flyttet fra rollen som skyggespiss og tilbake til høyreflanken, samtidig som han får like mye frihet. Derfor skaper han mye mer nå.

Videre trekker han frem Harry Maguire, som utlignet til 2-2 på overtid mot Manchester United, som en av lagets formspillere.

– Han har vært en åpenbaring siden han kom inn, og har vært et friskt tilskudd til den backrekken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]