Avisene etter 0-0 mot WBA«Langt unna den høye standarden de har satt for seg selv»

Dette skriver avisene etter onsdagens skuffende resultat.

14. des 2017 kl 10.36 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Det var på dagen to år siden Liverpool spilte uavgjort mot West Bromwich på Anfield. Den gang gikk Jürgen Klopp og spillerne hånd i hånd og bukket foran The Kop. Liverpoolsjefen var ekstatisk etter Divock Origis dramatiske utligning på overtid.

Denne gang ble poengtapet mot «the Baggies» mottatt på en helt annen måte. Her var det ingen forsøk på å klamre seg til det positive. Liverpool var langt unna den høye standarden de har satt for seg selv den siste tiden, på en tam kveld på Anfield.

Både på banen og tribunen var det sløvt. Så mye fikk en igjen for rotasjonen og friske bein som skulle sørge for at Liverpool fikk tilbake momentumet. Da det så ut som Liverpool hadde nådd toppformen så snublet de. Fire poeng har blitt kastet bort, og de har mistet plassen blant topp fire.

Dette var første gang Liverpool gikk målløs av banen siden Manchester United var på besøk for to måneder siden.

Klopps sinne var forståelig på grunn av omstendighetene, men her var det ingen urett. Ballen spratt fra Solankes bryst til armen før den gikk inn bak Ben Foster. Jubelen ble stoppet, og England-spissen må fortsette å vente på sin første Liverpool-scoring.

Les hele i Liverpool Echo.

Paul Joyce, The Times

Alan Pardew hadde nettopp sett West Bromwich Alibon ha sin verste rekke med resultater i sin 139 år lange historie, og at det var Jürgen Klopp som forlater Anfield frustrert sier mye.

For Liverpool var det for andre gang på fire dager skuffelse og følelsen av urettferdighet etter mer kontroverser. Her ble det dømt at Dominic Solanke hadde brukt hånda til å score i det 82. minutt. Et innlegg fra Joe Gomez gikk via tåen til Ahmed Hegazi til Solanke. Ballen traff først brystet, så armen, før den endte i nettet.

Det var tidlige tegn om at dette kom til å bli en tøff kveld for Liverpool. Laget slet med å komme gjennom West Bromwichs kompakte forsvar. Bournemouth vil nok vise seg å være et lag som er mer villig til å angripe på søndag, men hele Liverpool som kollektiv må heve standarden fra denne uka dersom besøket til sørkysten skal bli noe annet enn dette.

Klopp fortsatte å rotere troppen sin igjen, med seks endringer, der Coutihno, Salah, Mané og Firmino igjen spilte sammen. Med det er antallet endringer på startoppstillingen 65 på 17 ligakamper.

Liverpool er nå nærmere nedrykksplassene enn toppen på tabellen i poeng, og må finne tilbake til scoringsformen.

Les hele i The Times (krever innlogging).

ANNULLERT:
ANNULLERT:  Dominic Solanke trodde han hadde scoret sitt første mål for Liverpool.

David Maddock, The Mirror

Etter en uke med et dusin endringer på startoppstillingen, har Jürgen Klopps menn gått fra å score sju mål mot Spartak Moskva, til å gå målløs av banen mot et West Bromwich som sliter.

Problemet med all denne roteringen er at den til slutt gjør deg svimmel. Etter en av de største seierne på Anfield noen gang, har Liverpool mistet fire Premier League-poeng på hjemme bane, og det siste som var av håp om å bli mestere er ute, etter nok en frustrerende og kald kveld med hjemlig ligafotball.

Det er vanskelig å tro at et lag som knuste Spartak Moskva med så glimrende angrepsfotball, og så ut til å være en reell trussel i Champions League, manglet så mye gnist og fantasi.

Ting kunne ha vært annerledes dersom Roberto Firmino hadde scoret på det flotte innlegget fra Mohamed Salah, eller om Salah selv ikke hadde misset headingen etter Alexander-Arnolds strålende innlegg.

Tyskeren har selvsagt rett i at han ikke kan velge akkurat det samme laget hver gang, men dette resultatet så kort tid etter skuffelsen mot Everton får deg til å lure om 65 endringer på startoppstillingen i Premier League så langt, og de voldsomme utskiftningene den siste uken, har ødelagt Liverpools momentum.

Les hele i The Mirror.

Andy Hunter, The Guardian

For andre gang på fire dager klarte ikke Liverpool å vinne hjemme mot et solid defensivt kollektiv, og Klopp konfronterte dommeren etter at han blåste av.

Laget hans hadde nok en gang fått en kritisk dommeravgjørelse imot, da Dominic Solanke fikk en sen scoring annullert for hands. Liverpool-manageren bekreftet at han henvendte seg til dommeren Paul Tierney for å klage på tillagt tid, i tillegg til å diskutere det annullerte målet.

Liverpools angrepsspill manglet den vanlige rytmen, med Sadio Mané som slet med å bli involvert. Albion la om til seks bak til tider, men lå ikke dypt i hele kampen. De traff tverrleggeren da Hal Robson-Kanu prøvde seg fra 20 meter.

Les hele i The Guardian.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]