Kan snøvær stoppe derbyet?Forventer at kampen går som planlagt

Det er meldt snøfall i timene før det 229. derbyet på Merseyside søndag.

9. des 2017 kl 12.38 Marius Rabben

Flere frykter at snøvær i Nordvest-England denne helga kan resultere i at lokaloppgjøret blir utsatt.

Minusgrader og snø forventes i området morgentimene søndag, da Met Office, Storbritannias metrologiske myndighet, varsler at det vil komme et kraftig snøfall i Liverpool i morgentimene fra klokka seks til rundt ni lokal tid.

Det vil avta utover formiddagen, men fortsette i mindre mengder frem til tolvtiden og rundt om i nordvest gjennom dagen.

Det nye gressteppet på Anfield har undervarme, og med et banemannskap i aktivitet tyder svært lite på at dommerteamet ikke skal gi grønt lys, men risikoen er at Merseyside-politiet velger å utsette kampen av sikkerhetshensyn og mulig reisekaos for over 50 000 supportere.

Ber fansen være forsiktige

Met Office opplyser også at det er stor sannsynlighet for forsinkelser i kollektivtransporten i Nordvest-England søndag.

Liverpool FC melder lørdag at derbyet ligger an til å spilles som planlagt, og vil sende ut ytterligere informasjon dersom noe annet blir aktuelt.

«Grunnet dårlig vær vil Liverpool FC minne supporterne om å være ekstra forsiktige når de reiser til Anfield, og ber fansen planlegge reisen på forhånd», skriver klubben i en pressemelding.

«Supportere oppfordres til å ankomme stadion tidlig og sjekke nettsidene til Merseytravel og Merseyrail for oppdateringer før de reiser. Søndagens kamp mot Everton skal etter planen gjennomføres.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]