Liverpool U18 klare for kvartfinalen i Premier League Cup

Innbytter Adam Lewis snudde kampen mot Sunderland til Liverpools fordel.

2. des 2017 kl 21.37 Einar Kvande

Adam Lewis kom inn fra benken og scoret to ganger da Liverpool U18 slo Sunderland 3-2 i Premier League Cup lørdag. Steven Gerrards gutter kvalifiserte seg dermed for kvartfinalen i turneringen.

Manager Gerrard manglet spillere som Liam Millar, Glen McAuley, Rhys Williams og Paul Glatzel, mens Lewis altså var satt på benken.

Sunderland tok ledelsen ved Lee Connelly, men de unge Liverpool-spillerne slo tilbake etter pause da innbytter Lewis, som kom inn foran andre omgang, satte inn 1-1.

Rafael Camacho gjorde 2-1 etter flott forarbeid av nordmannen Edvard Sandvik Tagseth. Sunderland ga seg imidlertid ikke, og Connelly gjorde sitt andre mål for dagen og det sto 2-2.

Tiden var nesten ute da Camacho ble lagt i bakken av Sunderland-keeper Anthony Patterson, og Lewis gjorde ingen feil fra straffemerket, og sørget for at de røde vant 3-2.

Skjennepreken fra Gerrard i pausen

– I første omgang virket det ikke som vi var tilstede egentlig. Jeg utfordret spillerne i pausen, og sa til dem at dette ikke var bra nok og at de måtte levere bedre enn dette. Det gjorde de i andre omgang. Adam kom inn fra benken og forandret kampen. Niall Brookwell kom inn de siste 35 minuttene og fikk sin U18-debut, og var utmerket, forteller Steven Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Vi hadde fire spillere som ikke var tilgjengelig på grunn av sykdom, og vi har noen skader i tillegg. Så vi manglet 8-9 mann. Det ga andre spillere en mulighet til å vise seg frem. Totalt sett var det et godt resultat og en god prestasjon i annen omgang, men vi hang ikke med i første omgang.

– Etter kampen sa jeg til guttene at dersom vi kan slå Hartlepool United i tredje runde av FA Youth Cup har vi tre cuper å se frem til etter nyttår.

– Vårt fokus rettes nå mot U19-kampen mot Spartak Moskva i UEFA Youth League på onsdag. Forhåpentligvis får vi et godt resultat i vår siste gruppespillkamp.

Liverpools lag: Jaros, Sharif, Boyes (Lewis 45), Clayton, Glennon, Dixon-Bonner, Longstaff (Brookwell 65), Tagseth, Larouci, Jones, Camacho.

Ubenyttede reserver: Raitanen, Atherton, Cain.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]