TO AV GÅRSDAGENS HELTER  Simon Mignolet holdt buret rent og midtstopper Dejan Lovren scoret mål.

Liverpools utskjelte forsvar får skryt

Æres den som æres bør etter 4-0 over Bournemouth.

Faktum er at Liverpools utskjelte forsvar har holdt buret rent like mange ganger som Chelsea og Manchester City i Premier League denne sesongen. Alle de tre lagene har gått av banen åtte ganger uten at motstanderen har scoret mål. Kun tre lag har bedre statistikk å vise til - Arsenal og Burnley med 9 og Manchester United med 10.

Ser man hele kalenderåret under ett har Liverpool holdt buret rent i 14 Premier League-kamper. Fem lag har bedre statistikk å vise til i 2017. Burnley med 15, Manchester City med 16, og aller best har London-duoen Arsenal og Tottenham vært på dette feltet med 17 smultringer å vise til i disse juletider.

Liverpool har holdt nullen i 13 av de siste 24 Premier League-kampene, noe som faktisk er mest av samtlige lag i den perioden.

Selv om det er Liverpools offensive spill som får mest skryt i engelsk presse etter 4-0 i Bournemouth, så er det også verdt å merke seg at Jürgen Klopps lag ikke har sluppet inn et eneste mål fra åpent spill i sine siste seks kamper. Og bare to mål har kommet fra åpent spill i de ni siste Premier League-kampene.

Etter 18 serierunder er det fem lag i Premier League (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Burnley og Tottenham) som har sluppet inn færre mål enn Liverpools 20, men det er verdt å merke seg at ni av de 20 målene de røde har fått i sekken kom i de to kampene på Etihad og Wembley, mot henholdsvis Manchester City og Tottenham. I førstnevnte kamp spilte som kjent Liverpool med ti mann på banen i store deler av kampen og slapp inn fem mål.