Motsatt av i fjor

Forrige sesong var Liverpool sterke mot de sterke, og svake mot de svake. Denne sesongen er det omvendt.

2. des 2017 kl 09.45 Einar Kvande

– I fjor spilte vi veldig bra mot topplagene, med slet mot de såkalte mindre klubbene, erkjenner James Milner til Soccer Saturday.

– Denne sesongen har vi hatt to skuffende resultater mot lagene som kjemper i toppen, samtidig som vi kanskje har vært litt mer nådeløse mot lag lenger ned på tabellen, fortsetter Liverpools visekaptein.

– Jeg tror vi er i stand til å slå hvem som helst. Vi må bare få alt til å fungere. Mye kan skje ennå. Vi hadde en litt svak periode. Tottenham har hatt en svak periode, og jeg tipper Manchester City også vil få en slik periode. Spørsmålet er om de klarer å få gode resultater i den perioden.

– Det er en gruppe lag som jakter dem nå, og det er ganske tett mellom båtene. Det sier alt om kvaliteten i Premier League.

Positivt overrasket over Salah

Mohamed Salah har vært den store spilleren hos Liverpool denne høsten, med 17 mål på 21 kamper.

– Jeg er positivt overrasket over hvor bra han har gjort det så raskt. Jeg vet hvilken god spiller han er, sier Milner.

– Jeg vet han har vært i Premier League før, men han har skiftet liga, og ligaer er forskjellige. Fotballen er forskjellig. Livet er forskjellig. Du flytter til et nytt land med familien din, og må finne deg til rette. Så det er en stor forandring for alle som gjør dette. Derfor har det vært så imponerende at han har spilt så bra og scoret så mange mål. Det skal han ha honnør for.

Salahs gode form har fått mange til å sammenligne ham med Luis Suarez.

– Begge er toppspillere, men Mo ønsker å ha sin egen stil. Det er selvsagt hyggelig å bli sammenlignet med toppspillere, men han ønsker å spille på sin egen måte. Han er en annen type spiller enn Suarez, og forhåpentligvis kan han fortsette fremgangen og levere varene.

Mané - en toppspiller

En annen spiller som har gjort det bra er Sadio Mané, med fem mål og fem målgivende pasninger på 14 kamper.

– Han var utrolig i fjor, og har gjort det bra også denne sesongen. Han har vært skadet, men kom raskt tilbake. Han er også en toppspiller for oss, sier Milner.

– Han gir oss så mye både med og uten ball. Han skaper sjanser både for seg selv og sine lagkamerater, slik han gjorde for Mo onsdag kveld.

Nå håper Milner at begge de to stjernespillerne skal fortsette å prestere på et høyt nivå i en travel desember-måned.

– Vi ønsker at de skal fortsette å spille bra, forbedre seg, fortsette å score mål og gjøre det så bra som mulig for Liverpool.

– Dersom vi kan fortsette å forbedre oss som lag, så kommer det nå en viktig del av sesongen med mange kamper. Det er viktig at vi holder alle skadefrie og i form. Da vil vi fortsette å bevege oss i riktig retning. Dette er en fin tid på året å få en god resultatrekke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]