– Mye kan bli avgjort de neste ukene

Det blir dårlig med julefester for Liverpool-spillerne denne måneden.

8. des 2017 kl 11.22 Marius Rabben

Nå har de røde spilt ni kamper på rad uten tap, og laget er midt inne i et hektisk program med sju nye ligarunder frem til og med 1. januar. Derfra er det bare fire dager før FA-cupderbyet på Anfield.

Klemt inn i kalenderen er den tradisjonelle julefesten med familier og klubbapparatet på Melwood, men Simon Mignolet sier til Liverpool Echo at det nok ikke blir en egen julefeiring for spillerne.

– Har vist at vi kan rullere og fortsatt vinne

– Jeg tror ikke det vil være mulig. Vi har den Melwood-julefesten med familiene og støtteapparatet senere denne måneden. De fortjener en fest og en hyggelig kveld, men for oss spillere er dette er en veldig hektisk periode.

– Mange ting kan bli avgjort i løpet av de neste ukene. Vi har vist at vi kan rullere og bruke dybden i stallen og fortsatt vinne. Jeg trives med disse periodene der kampene kommer på løpende bånd. Vi er i god form, og dersom vi fortsetter slik fremover, så kan vi klatre på tabellen.

– For øyeblikket er Manchester City foran resten og presterer på høyeste nivå. Under dem er vi blant en rekke klubber som ligger tett sammen. Vi må bare fokusere på oss selv istedenfor å tenke på å ta igjen City.

– Everton vil føle at de ikke har noe å tape

På søndag kommer Everton på besøk. Det er 18 år siden sist de blå naboene kunne juble for seier foran The Kop, og Mignolet har ikke tapt noen av sine åtte derbyer. Vertene kommer naturlig nok inn til oppgjøret med skyhøy selvtillit etter sjumålsseieren over Spartak Moskva.

Men Mignolet påpeker at Evertons utvikling under Sam Allardyce ikke må undervurderes.

– Jeg liker virkelig ikke slike stats, for den type statistikk er til for å brytes. Ja, vi har hatt mye suksess i derbyene, men dette er en ny kamp. Det er et annet bilde med en ny manager i Everton. Dette blir bare hans andre ligakamp som sjef der. De har vunnet to på rappen og er i godt humør. De vil nok føle at de ikke har noe å tape.

– Det kommer til å bli tøffere enn det så ut til for noen få uker siden. Sam er en rutinert manager og vet hva som kreves for å holde seg i Premier League.

– Ingen må lete etter motivasjon for en kamp som denne. Det er spennende. Jeg elsker å spille i disse oppgjørene. Dette har alltid vært en herlig kamp for oss, og vi kommer inn til den i strålende form. Vi er tilbake i topp fire, som er der vi vil være, men vi ønsker å jakte på dem foran oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]