– Nå har Klopp fått inn forsvarssjefen han vil ha

75 millioner pund er mye penger, men redaktør Torbjørn Flatin klager ikke.

27. des 2017 kl 22.31 Arild Skjæveland

Onsdag kveld fikk røde supportere en julegave. Virgil van Dijk er kjøpt fra Southampton. Liverpool legger 75 millioner pund på bordet, og får inn forsvarsspilleren når overgangsvinduet åpner om under en uke.

Redaktør Torbjørn Flatin er storfornøyd med signeringen.

– Vi har etterlyst en midtstopper i lang tid, så nå når han endelig kommer er det åpenbart en god dag. Dette er mannen Klopp vil ha. Dette skal være hans bauta, og hans sjef. Jeg ser ikke bort ifra at han kan være en framtidig kaptein, sier Flatin.

– Han hadde Hummels i Dortmund som var sjefen i forsvaret. Jeg tror det er viktig å ha en slik frontfigur når en spiller slik som Klopp sine lag spiller. Det blir lagt mye på forsvaret når de spiller så offensivt. Når du legger i de summene der vil han være av spillerne som står først på lagoppstillinga.

FORNØYD:
FORNØYD:  Redaktør Torbjørn Flatin er veldig fornøyd med signeringen.

Klager ikke på pengebruken

Mye har allerede blitt skrevet om at nederlenderen har blitt historiens dyreste forsvarsspiller.

– Det har vært mye snakk om penger, men jeg er den siste som skal klage på at Liverpool bruker penger på spillere! Jeg og mange andre føler at vi har savnet litt slikt fra Liverpool de siste årene - at når det er spillere de virkelig trenger så har de kvidd seg for å betale det de må betale. For å ta Manchester United som et eksempel, har bare betalt det de må betale for å få spilleren de vil ha og dette er et typisk eksempel på det samme.

– Det er kanskje overpris, men du får spilleren du vil ha. Dersom kjøp av Van Dijk medfører at LFC vinner trofeer igjen, og er med i Champions League, så er dette peanøtter.

– Ser du på hvor mye eller hvor lite som har blitt brukt etter at FSG kom, så har vi råd til dette. Vi har solgt Fernando Torres, Luis Suarez og Raheem Sterling. Det tror jeg ikke er problem.

Klopp-effekten

Flatin tror det er Jürgen Klopp som er hovedgrunnen til at Liverpool igjen får tak i så ettertraktede spillere.

– Vi har endelig fått en spiller vi virkelig ville ha og det var stor etterspørsel etter. Jeg håper det er et signal man begynner å se. Vi har fått Naby Keita, og vi har fått Van Dijk.

– At klubber som Chelsea og City lurer i bakgrunnen, men at Van Dijk holder ord og har hatt «en avtale med Klopp» gir en positiv følelse i hele klubben. Alle begynner å se at nå er vi med. Vi kommer ikke til å komme opp i summene United og City har brukt, men vi er med på å kjempe om de beste spillerne og når vi trenger en slik type.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]