Nektet å sammenligne Salah med Suarez

Under pressekonferansen på Melwood i dag ble Jürgen Klopp bedt om å sammenligne Mohamed Salah med Luis Suarez. Det nektet Liverpool-manageren å gjøre.

1. des 2017 kl 15.33 Einar Kvande

Klopp insisterte imidlertid på at han ikke er overrasket over Mohamed Salahs knallform etter overgangen fra Roma. Egypteren er oppe i 17 mål på 21 kamper i helrødt.

– Ja, Salah er i god form. Forhåpentligvis klarer han å bevare den formen. Det er det viktigte for oss, sa Klopp.

– Om jeg er overrasket over dette? Han har vært her noen måneder nå, og var involvert i alt med laget fra første dag av. Han har vært veldig åpen for å prøve nye ting på treningsfeltet. Intensiteten i denne ligaen er helt annerledes sammenlignet med Italia. Men han har spilt på høyeste nivå i to-tre år, bare i et annet land. Det er kanskje en overraskelse for engelskmenn at spillere kan være gode i en annen liga, og også vise seg å være gode i Premier League!

– Han er den spilleren vi håpet at vi signerte. At vi traff blink gjør det bare bedre.

– Som med alle spillere i verden er han avhengig av at han fungerer sammen med de andre spillerne også. Det var et fantastisk dribleraid og innlegg av Sadio i forkant av hans første mål mot Stoke, og han så ganske avslappet ut når han avsluttet. Mo vet selv at man må være i god form for å treffe ballen slik han gjorde.

– Du kan ha den samme situasjonen fem, seks, sju, åtte, ni, 10 ganger i din karriere, og det vil alltid se litt annerledes ut. Jeg var veldig glad for at han scoret slik han gjorde. Så alt er bra for øyeblikket.

Paralleller til Suarez

Salah har allerede scoret flere mål enn Liverpools toppscorer de tre siste sesongene, og nå trekkes det paralleller til da Luis Suarez gjorde 31 mål i 2013/14-sesongen.

– Jeg er ikke interessert i slike sammenligninger, kom det kontant fra Klopp.

– Jeg har stor respekt for Luis Suarez. Han er en Liverpool-legende. En spiller med et fantastisk repertoar. Jeg liker hans holdninger og hans spillestil, men han er ikke Liverpool-spiller lenger. Jeg trenger ikke å sammenligne disse spillerne.

– Vi har mange spillere som gjør det bra i kampene, så slike sammenligninger overlater jeg til avisene og sosiale medier. For meg er dette helt uinteressant.

En kandidat til "Årets spiller"

På øyriket prater man allerede om Salah som en kandidat til tittelen "Årets spiller".

– Vi er ikke engang halvveis i sesongen ennå, påpekte Klopp.

– Dersom han kan fortsette slik som han gjør nå, vil han trolig være med i betraktningen. Forhåpentligvis blir det slik. Men det er forsatt lenge igjen av sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]