Noe å hevne fra forrige sesong

I januar vant Swansea på Anfield for aller første gang.

25. des 2017 kl 12.55 Einar Kvande

16 ganger har Swansea gjestet Anfield i ligasammenheng, men waliserne måtte vente helt til januar 2017 før de vant i L4. Liverpool står med 12 seire hjemme mot svanene, mens tre kamper er endt uavgjort.

For de som ikke husker kampen mellom lagene på Anfield i januar kan vi ta med at gjestene scoret to ganger i første omgang ved nåværende Tottenham-spiller Fernando Llorente. Roberto Firmino brakte Liverpool tilbake i kampen med to scoringer, før nåværende Everton-spiller Gylfi Sigurdsson scoret seiersmålet for Swansea et drøyt kvarter før slutt.

Da som nå kom Swansea til Anfield som tabelljumbo.

Swanseas overraskende seier forhindret Liverpool fra å vinne begge ligakampene mot de hvitkledde for fjerde gang på rad.

Jürgen Klopps første hjemmeseier i Premier League kom mot Swansea, da James Milner scoret fra straffemerket i november 2015.

Liverpool har holdt buret rent i ni av de 16 ligakampene mellom lagene på Merseyside.

Ser vi på tallene i Premier League på Anfield har Liverpool fire seire, en uavgjort og ett tap mot Swansea. De røde har gjort 16 mål på disse seks kampene.

Det er verdt å merke seg at Liverpool har funnet veien til nettmaskene i de ni siste ligakampene mot Swansea.

Formspilleren Coutinho

Philippe Coutinho kan spille sin kamp nummer 200 for Liverpool på Boxing Day. Han gjorde sitt første Liverpool-mål i en 5-0 seier over Swansea i februar 2013. Brasilianeren er også i scoringsform nå. Han har gjort seks mål i desember. Det meste han har gjort på en og samme måned som Liverpool-spiller.

Liverpool og Swansea har møtt hverandre tre ganger tidligere i desember måned. Alle gangene på Anfield, og Liverpool har vunnet samtlige tre kamper. De har også scoret fire mål hver gang.

Swansea har tapt sine seks siste bortekamper i Premier League. Siste poeng på bortebane kom mot Tottenham i en målløs kamp i midten av september.

Waliserne har scoret færre mål enn noe annet lag i toppdivisjonen denne sesongen. 11 på 19 kamper. Bare i to av ligakampene denne sesongen har de scoret mer enn ett mål.

Swansea tok jul helt på bunnen av Premier League-tabellen. Bare tre klubber har unngått nedrykk fra Premier League i en slik posisjon til jul.

Liverpool vs Swansea spilles 2. juledag klokken 18.30, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Statistikk: Ged Rea

Har du innspill til journalisten?
[email protected]