Så mye vil Naby Keita koste Liverpool neste sommer

Keita blir en dyr mann om RB Leipzigs gode sesong fortsetter.

14. des 2017 kl 12.07 Arild Skjæveland

Naby Keita hadde en utkjøpsklausul på 48 millioner pund neste sommer. Liverpool var redd for konkurransen fra andre klubber, og sa seg villig i august til å betale en ekstra sum på toppen for å sikre seg spilleren.

Ifølge SportBild kan den summen bli på hele 66 millioner pund.

Om RB Leipzig kommer blant de fire beste og skal spille Champions League neste sesong må Liverpool ut med 66 millioner pund. Da blir summen de helrøde betaler på toppen av utkjøpsklausulen på hele 18 millioner pund, skriver SportsBild.

Dersom laget til Ralph Hassenhüttl kommer til Europa League, skal totalsummen være 62 millioner pund. Om laget havner utenfor plassene som gir europacup, vil LFC betale 57 millioner pund for spilleren.

Avhenger av tabellplassering

I skrivende stund ligger RB Leipzig på tredjeplass i Bundesliga, 10 poeng bak ledende Bayern München, og poenget bak Schalke 04. Ned til Borussia Mönchengladbach på 8. plass skiller det bare tre poeng.

Bayer Leverkusen, Hoffenheim og Borussia Dortmund er blant lagene som jakter Leipzig, og vil gi laget kamp om Champions League-plassen denne sesongen.

Om det blir Champions League-fotball på Red Bull Arena Leipzig igjen neste høst, vil det koste Liverpool dyrt.

Det som kommer på toppen av utkjøpsklausulen på 48 millioner pund blir minst 9 millioner pund, og maks 18 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]