Før kamp i motstanderleiren:Tidlig mål var nøkkelen til å slå overraskelseslaget

Denne sesongen har bunnsolide Burnley bare tapt to kamper med mer enn ett mål.

31. des 2017 kl 10.59 Arve Corneliussen

Siden 0-3-tapet for Manchester City i midten av oktober har bare to lag klart å score mer enn ett mål på Burnley – Tottenham og Manchester United.

Manchester United kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 0-2, mens Tottenham spaserte seg til en 3-0-seier. Harry Kane scoret allerede etter sju minutter, på det som var en omdiskutert straffe.

– Det var filming av Alli og små marginer. Får du et tidlig mål mot deg mot de beste lagene, må du opp i banen. Vi er avhengige av å holde nullen lengst mulig i de kampene, sier Henning Mathisen, Burnleys supporterleder.

Med 17 baklengs har de sluppet inn fjerde færrest i ligaen. På hjemmebane har de bare sluppet inn seks mål – bare Liverpool og Manchester United er bedre.

– Det blir nok fem mann på midtbanen mot Liverpool. Vi kommer til å ligge kompakt slik at de får minst mulig rom, og vil prøve å ta ut noen av de farligste spillerne deres, forklarer han.

Faste spillere ute

Til oppgjøret mot Liverpool er to av de fem som vanligvis er faste bakover sannsynligvis ute. Tom Heaton er langtidsskadet og Stephen Ward er usikker.

For Ward spiller den tidligere Leeds-backen Charlie Taylor.

– Det er aldri en fordel når en førstelagsspiller er ute. Det er en grunn til at han er der, og du får inn en som i utgangspunktet ikke er like god. Vi har ikke en like sterk stall som de beste lagene, så det blir sårbart når de beste bakover ikke er der, sier Mathisen, og fortsetter:

–Ward har vært veldig bra på venstrebacken, men Taylor har grepet sjansen mens han har vært borte.

Derimot har Nick Pope klart seg langt bedre i landslagskeeper Tom Heatons skadefravær.

– Vi får se om Heaton går rett inn igjen på laget. Pope har vært veldig god. Han er svær, har bra rekkevidde og er god i feltet – han har det meste, roser supporterlederen.

IMPONERER:
IMPONERER:   Nick Pope hadde bare én sesong bak seg som førstekeeper i Championship før han gikk til Burnley. Siden Tom Heatons skade har han spilt 18 Premier League-kamper, og holdt nullen ti ganger.

Mer spillende midtbane

Mathisen mener den største grunnen til oppturen er at Sean Dyche har gjort grep på midtbanen.

– Defour og Cork, som er der nå, gjør litt mer enn hva vi er vant med. I tillegg har du Hendricks foran dem. De er litt mer spillende. Du får se det litt mot topplagene også, men da blir de av og til avkledd på fart. Det er bakover vi blir avhengige av at det fungerer, konstaterer han.

Fremover har Ashley Barnes, Chris Wood og Sam Vokes delt på spissplassen, og bare scoret ti totalt. Supporterlederen spår at Barnes trekker det lengste strået mot Liverpool.

I så fall blir det kraftspissens fjerde start på rad.

– Det er Barnes som er formspilleren. Han er et beist av en mann, jobber knallhardt, scorer en del mål og både får og lager frispark, forklarer Mathisen, og fortsetter:

– Men ingen av dem er den bakromsspissen. Jeg skulle helst hatt en type som Danny Ings der, for jeg savner den typen som går på de løpene. Men du kan jo ikke si noe på det når det går så bra.

På tilretteleggerfronten er det Johann Berg Gudmundsson som har imponert mest. Høyrekanten står med fem målgivende i ligaen denne sesongen, som er tre mer enn nestemann, Robbie Brady.

– Han har også vært veldig bra denne sesongen, men faktisk vært uheldig med stolper. Han er en typisk mann for Burnley med den islandske innstillingen, og blitt meget viktig for oss, slår han fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]