Tok uvante grep for å sikre at overgangen ikke ble kapret

Liverpool handlet raskt da de ble klar over Manchester Citys stigende interesse.

28. des 2017 kl 10.01 Arve Vassbotten

Med Manchester Citys stadig voksende interesse for Virgil van Dijk, tok Liverpool ingen sjanser da muligheten oppstod for å signere den nederlandske stopperen.

Liverpool var så bekymret for at Manchester City skulle prøve å kapre deres overgang på 75 millioner pund at de fløy et medisinsk team til flyplassen i Bournemouth onsdag morgen, slik at de kunne fullføre formalitetene så raskt en avtale med Southampton var fullført.

Redd for komplikasjoner

«Liverpool var desperate over å sikre at det ikke ble noen forsinkelser, og at Man City ikke hadde muligheten til å bryte van Dijk ut av grepet deres», skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Dermed klarte Liverpool å få tatt den medisinske testen allerede samme dag som avtalen med Southampton kom i orden.

Selv om spilleren selv har uttrykt ønske om å komme til Liverpool, visste klubben at et motbud fra City kombinert med et enda høyre lønnstilbud ville komplisert ting og kanskje endt i en ny transfersaga med nederlenderen i fokus.

Gordon reparerte forholdet

Men Liverpool agerte raskt og onsdag signerte van Dijk en avtale på 180.000 pund i uka. Liverpool betaler også 75 millioner pund for det som nå er verdens dyreste forsvarsspiller.

At den avtalen gikk igjennom skal ifølge Echo også Fenway Sports Groups president Mike Gordon ha mye av æren for.

Gordon har de siste månedene vært aktiv i å reparere forholdet til Southampton etter sommerens fadese der Liverpool til slutt måtte beklage at de hadde opptrådt feil.

Liverpool endte med å betale rundt 15 millioner pund mer enn de ønsket sist sommer, skriver Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]