Tre kjappe før Everton-kampen

Redaksjonen om «The Fabulous Four», forventet respons på sesongens andre 7–0-seier og hvem som bør steppe inn for Alberto Moreno i Merseyside-derbyet.

9. des 2017 kl 15.25 [email protected]

Hvilke fire ord vil du bruke på å beskrive Liverpools «Fab Four» etter Spartak-kampen?

Tore Hansen: – Superlativene sitter løst etter de siste ukers oppvisningskamper. Jeg har ikke sett bedre angrepsspill siden 1987-88-sesongen. Det er umulig å beskrive dem med fire ord, sorry. Etter å ha sett «The Fab Four» på sitt beste onsdag kvitterer jeg heller med: «What a time to be alive!».

Arild Skjæveland: – Gjer det igjen søndag!

Einar Kvande: – Går for en K-variant: Kunst, klasse, krutt og kreativt!

Etter 7–0 mot Maribor ble der sviende nederlag mot Tottenham. Er du bekymret for at det samme skal skje igjen?

Tore Hansen: – Jeg føler vi lærte mye av den begredelige dagen på Wembley. Jürgen Klopp har fått mye kritikk denne sesong, men jeg synes han har svart på tiltale hver gang det har vært påkrevd. Først etter sommerens transfervindu, hvor han egentlig ble hudflettet for ikke å ha brukt nok penger. Det var riktignok en kritikk som var lett å forstå for oss som står utenfor Melwood Training Ground. Spesielt i midtforsvar og på backene. Klopp bøyde imidlertid hodet og jobbet med spillere som Moreno, Gomez og TAA på treningsfeltet og har hatt klokketro på sine spillere. Det har gitt resultater. Spillerne har vokst med oppgavene – og det er lett å glemme at en betydelig del av jobben som manager for en toppklubb fortsatt gjøres på treningsfeltet. Ikke kun på kjøp og salg av spillere. I tillegg har hele laget vokst, Kloppfotballen har blomstret og alle virker å ha enormt tro på det de driver med – sammen med en sterk lagfølelse. Se bare på hvordan de løste oppgavene borte mot Brighton? Etter det sviende nederlaget mot Tottenham har Jürgen drillet inn nye formasjoner og muligheter. Ja, vi har fortsatt svakheter, i hvert fall på papiret – både på midtbanen og i midtforsvaret. På sidebacken virker vi plutselig veldig sterkt besatt. Vi kommer til å gå på en smell igjen før sesongen er over, men vi virker sterkere enn noen gang og skulle vi ryke mot Everton, kommer igjen Jürgens sultne røde til å slå tilbake. Det føler jeg meg overbevist om.

Arild Skjæveland: – Det er jo alltids ein fare for at ein kjem ned igjen på jorda etter ein slik kamp, men denne gong er ein heime på Anfield, og har spelt på Anfield. Mot Everton har ein ikkje råd til denslags, og no i det siste er det så mykje som har fungert på ein gong at eg ikkje kan sjå for meg at det vil skje. Det er klart Everton har fått spart krefter med å sende juniorane i Europa League, men det seniorane har vist denne sesongen har vore alt anna enn imponerande, sjølv med to gode resultat på rad i ligaen.

Einar Kvande: – Egentlig ikke. Jeg føler at selvtilliten i laget er mye høyere nå, etter en lang rekke gode resultater. Maribor virket som et blaff da det skjedde, og var også på papiret et svakere lag enn Spartak Moskva. Denne storseieren føyde seg bare inn i rekken av gode prestasjoner og store seiere over tid.

Alberto Moreno går glipp av Merseyside-derbyet. Hvem bør spille venstreback?

Tore Hansen: – «Shit, Moreno skadet!». Det var en setning jeg ikke trodde jeg skulle trende på twitter denne sesongen. Det er bare å holde opp hånda for det både spiller og manager har fått til på venstrebacken så langt. Moreno har kanskje vært den som har prestert jevnest i forsvar sesongen sett under ett og jeg håper han er klar søndag. James Milner presterte bra da han kom inn mot Spartak, men jeg håper egentlig at Robertson får sjansen hvis nødvendig. Vi trenger å få ham enda mer i gang og jeg tror også det bor mer i ham enn det vi har fått sett så langt. Han har også mer «fremtid» på backen enn Milner. Sistnevnte kan være grei å kaste inn på midtbanen hvis det begynner å koke utover andreomgangen.

Arild Skjæveland: – James Milner hadde eit veldig godt innhopp mot Spartak med tre målgivande, men eg trur likevel eg vil gi Andy Robertson ein sjanse om Moreno er ute. Ein kan vel ikkje akkurat kalle det back det han dreiv på med i Brighton med den formasjonen, og eg trur ikkje dei skal spele slik igjen her, men han kan godt få ein sjanse til.

Einar Kvande: – James Milner imponerte veldig i sitt innhopp mot Spartak Moskva, med tre utsøkte målgivende pasninger. Men han fikk også svært gode forutsetninger på det tidspunkt han entret banen. Så jeg ville nok henvist Milner til benken igjen, og gitt Andy Robertson en ny sjanse. Skotten gjorde seg slett ikke bort mot Brighton, og bør få flere sjanser til å bli varm i Liverpool-trøya.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]