Man Utd U18–LFC U18 2–2:Seieren glapp på overtid

Med ti mann i over en time var Liverpool-juniorene bare et halvt minutt unna seieren i det snøfylte nordvestderbyet.

9. des 2017 kl 11.43 Marius Rabben

Steven Gerrards mannskap viste moral og kvalitet da de med ti spillere snudde 0–1 halvveis til 2–1, men under hardt press på tampen kunne Manchester United juble for ett poeng.

– Jeg er veldig stolt. Å havne under mot Manchester United og få en utvising gjør det til en veldig vanskelig oppgave. Det er et fjell å bestige, men spillerne mine gjorde sitt beste og forsøkte å klatre opp – og de klarte det, sier Gerrard til klubbens nettside etter rivaloppgjøret.

– Dessverre klarte vi ikke å holde det helt ut. Men jeg syntes det var en herlig fotballkamp som ble spilt på riktig måte av to gode lag. Fra det 20. minutt og ut kan jeg ikke være mer stolt av spillerne mine.

Tidlig bytte og utvisning

Liverpool åpnet nemlig svakt i snøværet og klarte ikke å få et grep på kampen. Vertene presset på tidlig og spissen D’Mani Bughail-Mellor tok vare på sjansen han ble spilt fri etter tolv minutter.

Bortelaget slet såpass i en 3–4–2–1-formasjon at Gerrard tok grep og byttet allerede etter 18 minutter. Rafa Camacho ble ofret for å få innpå en spiss til i Glen McAuley, slik at Liam Millar fikk en rekkekamerat på topp, foran Curtis Jones.

– Jeg vet ikke fornøyd med laget generelt, og vi var nest best i alt. Manchester United vant første- og andreballene og hadde kontroll. Jeg måtte gjøre noe for å gi laget en reaksjon og en vekker, og jeg synes Glen gjorde det for oss, forklarer U18-treneren.

Det gjorde umiddelbart noe med Liverpool, som kom inn i oppgjøret. Men kort tid før halvtimen ble passert gjorde kaptein Adam Lewis det enda vanskeligere da han pådro seg sitt andre gule kort for en altfor høy stempling.

Med ti spillere klarte gjestene seg bra og holdt på stillingen til pause. Snøen lavet ned da Liverpool satte i gang 2. omgang, og etter en stor sjanse imot kom utviklingen ved Millar.

To mål på ni minutter

Edvard Sandvik Tagseth, som jobbet, slet og spilte en svært god kamp sentralt på midtbanen og viste imponerende ro med ballen i snøføyka, presset sammen med McAuley frem en feil som ga Jones ballen i boksen.

Den formsterke 16-åringen viste prov på teknikk og overblikk med en smart ball ut til Millar som dro vekk en United-forsvarer og hamret inn 1–1 på lekkert vis etter 51 minutter.

Liverpool lå videre velorganisert og holdt hjemmelaget unna feltet, og idet timen ble passert var kampen snudd.

Midtstopper Anthony Glennon slo en flott gjennombruddsball til Millar på venstresiden, og den hurtige kanadieren stormet ned mot dødlinja og spilte på tvers i feltet. Der sto McAuley riktig plassert og satte enkelt inn ledermålet.

– Det er ikke enkelt når man mister kapteinen sin og blir spillende med ti stykker mot et godt lag, men hver eneste en av dem rullet opp ermene og kjempet for hver ball. Vi våknet og møtte opp etter 20 minutter, og det føltes ut som vi fortjente 2–1-ledelsen vår, sier Gerrard.

– Vi måtte selvsagt forsvare oss og være kompakte og satse litt på kontringer, men jeg tror ikke noen på deres lag kan klage på at vi tok ledelsen.

Nær 3–1

Liverpool ble gradvis presset bakover, og Manchester United tok mer over spillet igjen den siste halvtimen.

De kom etter hvert til noen brukbare sjanser, men den tjekkiske keeperen Viteslav Jaros gjorde sakene sine bra bakerst.

Gerrards lag var samtidig ikke ufarlige på kontringer. Paul Glatzel var et dårlig touch unna å komme alene med keeper, mens lynraske Yasser Larouci, som kom inn på tampen, var svært nære å sette inn 3–1 etter å ha løpt rett forbi United-forsvaret.

– Første gang jeg har sett Man Utd juble for uavgjort

I stedet fikk vertene lønn for presset sitt. Et skudd fra 20 meters hold ble slått ut til Arnau Puigmal, som enkelt kunne sette inn 2–2 i tomt bur fra kloss hold.

– Vi hadde muligheter på 2–1 til å drepe kampen, men Manchester United la, for å være rettferdig, mye press på oss utover i 2. omgang. Totalt sett var det nok et greit resultat, men det er første gang jeg har sett Manchester United juble over uavgjort, så det er jeg fornøyd med, sier Gerrard.

Dermed er Liverpool U18 fortsatt ubeseiret i ligaen denne sesongen, med fem seire og fem uavgjort på fjerdeplass. Laget har like mange poeng som tredjeplasserte Everton, og er ett bak United, som har én kamp mer spilt. Manchester City leder nord-divisjonen to poeng foran de røde.

2. omgang

Slutt!

90. min: 2–2 Man Utd. 30 sekunder før slutt kommer utlikningen. Et skudd fra distanse blir slått ut til Puigmal som setter returen i mål fra kloss hold. Veldig surt for gjestene.

90. min: Stor sjanse for raske Larouci på en kontring. Glatzel spiller ham fri, og han løper forbi forsvaret, men avslutningen under press går like utenfor.

90. min: Liverpool kontrer bra og med mange spillere. Glatzel slipper imidlertid ballen altfor sent når Jones er fri til høyre i boksen, og United tar over igjen.

90. min: Fire minutter legges til.

90. min. Curtis Jones holder lenge på ballen på vei fremover og kommer seg etter hvert på skuddhold. Sliten forsøker han seg med venstrefoten, men skuddet går over.

89. min: Millar, som sliper med krampe, byttes ut. Inn kommer Larouci.

88. min: Man Utd presser på for utlikningen. En corner skrus inn fra høyre på hodet til Mellor, men headingen går utenfor. Liverpool har nok med å forsvare seg nå.

84. min: Liverpool bryter når vertene presser, og Glatzel får enormt rom fremover med ballen. Han får imidlertid et dårlig touch og løpes opp.

82. min: Stor sjanse for hjemmelaget når ballen faller fint ned på 12-13 meter. Skuddet på direkten går over.

81. min: Liverpool bytter ut McAuley og setter inn Glatzel.

79. min: Greenwood skyter fra drøyt 16 meter. Jaros redder enkelt.

78. min: Viktig klarering av Clayton når Man Utd kommer langt inn i boksen og forsøker å spille på tvers.

74. min. Vertene holder på ballen og er tålmodige, men Liverpool ligger godt samlet og avverger det som kommer.

66. min: Liverpool-stopper Williams får gult for holding.

65. min: Skummel mulighet for vertene, men Greenwood skyter like utenfor fra seks–sju meters hold.

62. min: Dixon-Bonner pådrar seg gult kort.

60. min: 1–2 McAULEY! Liverpool tar ledelsen. Millar, fremspilt av Glennon, stormer nedover langs venstresiden og spiller kort på tvers til McAuley foran mål. Han scorer enkelt fra kloss hold.

57. min: Bortelaget har vært gode etter pause. De holder Man Utd unna boksen og ser ikke ut til å mange en spiller.

51. min: 1–1 MILLAR! Liverpool utlikner med ti mann i snøværet. Tagseth og McAuley presser frem en feil som gir Jones ballen i boksen. Han viser god teknikk og spiller kula på tvers til Millar, som vender vekk en forsvarer og dunker inn utlikningen høyt i mål.

49. min: God mulighet for hjemmelaget. Et bra slått frisparkinnlegg treffer hodet til Greenwood som stusser ballen like utenfor.

46. min: Det har begynt å snø tungt igjen når Liverpool nå setter i gang 2. omgang.

Pause!

1. omgang

45. min: Tre minutter på overtid blåser dommeren av.

43. min: Liverpool har hatt stadig mer ballbesittelse utover omgangen, men få sjanser.

37. min: God og modig involvering av keeper Lewis som fanger ballen i en nærduell på egen femmeter.

34. min: Liverpool holder seg godt med spillemessig med en mann mindre, men Man Utd har tilsynelatende veldig god kontroll rundt egen boks. Begge lag veksler på å ha ballen, og det er høyt tempo.

31. min: Det er betraktelig mindre snø på banen nå enn ved avspark.

27. min: Rødt kort!Liverpool-kaptein Lewis pådrar seg sitt andre gule kort når han bommer med timingen og stempler en motspiller i lårhøyde.

22. min: Formsterke Curtis Jones prøver å skru ballen opp i krysset fra distanse etter en flott vending. Forsøket er ikke dårlig, men ballen går over.

19. min: Millar kommer til en brukbar sjanse, men det lave skuddet fra 15 meters hold reddes nokså komfortabelt.

18. min: Et tidlig bytte av Liverpool. Camacho, som ikke ser ut til å være skadet, tas ut til fordel for McAuley. Dermed endrer Gerrard formasjon og bruker to spisser.

16. min: Venstreback og kaptein Lewis får gult kort.

13. min: Kjemperedning av Liverpool-keeper Jaros på en heading fra høyreback Tanner, etter et høyt innlegg fra venstre.

12. min: 1–0 til Man Utd. Spissen Mellor får ballen i bakrom og kommer alene med keeper. Han passerer Jaros og hamrer inn ledermålet.

10. min: Flott høy ball av hjemmelaget i bakrom. Jaros plukker det påfølgende innlegget.

7. min: Det er Man Utd som har startet best, men uten å skape store sjanser.

3. min: Clayton mister ballen i farlig posisjon, og Man Utd angriper hurtig. Tagseth jobber imidlertid veldig bra tilbake og forstyrrer nok til at avslutningen reddes enkelt av Jaros.

1. min: Vertene presser fra start og får slått et innlegg, men kommer ikke til avslutning.

1. min: Man Utd tar avspark.

Det er en del snø på banen, men dommeren mener det ikke gir grunnlag for utsettelse.

Før kampen

Steven Gerrards mannskap har kommet ubeseiret fra de ni første ligarundene, og inkludert UEFA Youth League står laget med kun ett nederlag på 18 kamper denne sesongen.

I dag besøker de rivalene Manchester United, som på tredjeplass ligger poenget foran merseysiderne med én kamp mer spilt. Avspark er kl. 12 og kampen vises på LFCTV.

Liverpool har med norske Edvard Sandvik Tagseth i startelleveren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]