Dette skriver avisene:«Ufattelig bra», «elektrisk» og «oser av klasse»

Her kan du lese hva avisene legger vekt på etter Liverpools overkjøring av svanene.

27. des 2017 kl 10.35 Arve Vassbotten

«Liverpool har gjort det til en vane å la middelmådige motstandere dra med noe denne sesongen, men denne gangen gjorde de ingen feil. Tabelljumbo Swansea hadde ingen svar til den ødeleggende maktdemonstrasjonen de ble rammet av», skriver James Pearce i Liverpool Echo i sin «verdict» etter kampen.

Coutinho oset av klasse

Philippe Coutinho spilte tirsdag sin 200. kamp for Liverpool, og hans første mål var mot Swansea i februar 2013. På Boxing day scoret han igjen mot Swansea. Det var hans 12. mål denne sesongen.

«Coutinho oset av klasse hele veien - og viste igjen hvorfor Barcelona fremdeles er desperate etter å hente han til Camp Nou og hvorfor Liverpool må gjøre alt de kan for å beholde han så lenge som mulig. Det var en gamble å nekte han drømmeovergangen sist sommer, men det har betalt seg godt. Det var en markering av hans holdning og arbeidsinnsats at Klopp ga han kapteinsbindet da både Jordan Henderson og James Milner manglet. Med sju scoringer bare i desember, er dette den mest effektive måneden i Coutinhos røde karriere. Verdien hans bare fortsetter å stige.»

Det var en gamble å nekte han (Coutinho) drømmeovergangen sist sommer, men det har betalt seg godt.James Pearce - Liverpool Echo

Hviler ikke Firmino

Paul Joyce i The Timeshar mer fokus på Coutinhos landsmann Roberto Firmino i sin kommentar, noe som sier litt om hvor mye bra det var å ta tak i etter kampen.

«Det vil komme en tid og en kamp der Roberto Firmino vil få sjansen til å score sitt første hattrick for Liverpool, men akkurat nå er han for viktig for Jürgen Klopp til å la han unne seg en slik jakt», skriver Joyce og refererer til at Firmino ble tatt av banen like etter at han hadde scoret sitt andre mål for kvelden.

«Swansea ble spart for å jage skyggen hans de siste 22 minuttene, men Leicester, som kommer hit på lørdag, vil vite at det er liten sjanse for at han blir hvilt til tross for et hektisk juleprogram».

Joyce mener Firmino har scoret 16 mål nesten uten at de har blitt lagt merke til fordi Mohamed Salah har fått så mye fokus.

Men heller ikke The Times-journalisten klarer å unngå Coutinho i sin kommentar. Han påpeker at 37 av Coutinhos 54 mål for Liverpool har kommet på de 88 kampene under Jügen Klopps ledelse.

«Uansett hva som skjer neste måned, om Coutinho drar eller blir, må han innrømme at han jobber under en manager som har låst opp hans virkelige potensiale.»

Det vil komme en tid og en kamp der Roberto Firmino vil få sjansen til å score sitt første hattrick for Liverpool, men akkurat nå er han for viktig for Jürgen Klopp til å la han unne seg en slik jakt.Paul Joyce - The Times
SAMBABRØDRE:
SAMBABRØDRE:  Philippe Coutinho og Roberto Firmino.

Får andre til å skinne

Chris Bascombe danser også samba i sin kommentar i The Telegraph.

«Spør Jürgen Klopp om hans uerstattelige brasilianer og Liverpool-manageren vil kanskje spørre: hvem av dem?»

«Mens Philippe Coutinhos verdi svulmer i en sesong med personlig fortreffelighet, er Roberto Firmino kanskje den mest undervurderte spilleren på Merseyside. Hans innsats får andre til å skinne. Han er tilretteleggeren.»

«Liverpool kan etter hvert bli tvunget til å se for seg en etter-Coutinho-periode. I så fall vill Firminos evne til å få mest mulig ut av de rundt seg, gjøre det enklere å takle», mener Bascombe.

Når det gjelder Coutinho mener Telegraph-journalisten at uansett om han drar i januar eller til sommeren, sikrer han at det blir et langvarig farvel med mange gaver på veien.

«Dette Liverpool-laget er ufattelig bra. De går ikke på en linje mellom geni og galskap, de tar piruetter ned den. De er morsomme å se på når de glir gjennom forsvar, men det er alltid en følelse av at de kan tape balansen når som helst - og for ofte lar de supporterne se gjennom fingrene foran øynene.»

«Det var ingen fare for de defensive ulykkene som kom mot Arsenal og andre steder her, spesielt siden brasilianerne fant toppgiret. Det så ut som de kunne score når de ville i andre omgang. Hvis de noen gang klarer å sveise sammen soliditet med flamboyance, vil Manchester City få en rival. De har allerede scoret 254 mål i Klopp-epoken», skriver han.

Hvis de noen gang klarer å sveise sammen soliditet med flamboyance, vil Manchester City få en rival.Chris Bascombe - The Telegraph

Firmino var elektrisk

«Innen det femte målet kom, hadde de nesten mistet behovet for å feire. Det sies at det ikke er noen enkle Premier League-kamper, men her var beviset på noe annet. Liverpool mot Swansea var ingen konkurranse, det var 90 minutter med hook-a-duck, tivoliattraksjonen der du vinner hver gang. Det er umulig å feile, og Swansea var så forferdelige at det var umulig for Liverpool å ikke vinne», skriver Dominic King i The Daily Mail.

«Firmino var elektrisk. Han blir kritisert innimellom for å ikke score nok mål, men han har ni på de ni siste kampene og hans ustanselige løping - som distraherte Federico Fernandez og Alfie Mawson - er avgjørende i Liverpools plan.»

Det sies at det ikke er noen enkle Premier League-kamper, men her var beviset på noe annet.Dominic King - Daily Mail

Andy Hunter i The Guardianmener det var flaut hvordan Swansea kollapset, til tross for kraften Liverpool slo dem med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]