Utelukker ikke lenger Van Dijk-salg i januar

Mauricio Pellegrino vraket Virgil van Dijk mot Chelsea.

16. des 2017 kl 20.51 Arild Skjæveland

Etter å ha startet 11 kamper på rad, ble Virgil van Dijk plassert på benken mot Chelsea. Der ble han sittende hele kampen i 1-0 tapet på Stamford Bridge.

Manager Mauricio Pellegrino, med fortid som både spiller og trener i Liverpool, valgte heller en trebackslinje med Wesley Hoedt, Maya Yoshida og Jack Stephens, med Ryan Bertrand og Cedric Soares som vingbacker.

Utelukker ikke lenger salg

Liverpool lå langflate etter Virgil van Dijk i hele sommer, men måtte komme med en offentlig beklagelse og trekke tilbake interessen. Den siste uken har Antonio Conte i Chelsea, Pep Guardiola i Manchester City og José Mourinho i Manchester United alle bekreftet at de kan komme til å måtte hente midtstoppere i januarvinduet, på grunn av skader på sentrale spillere som David Luiz, John Stones og Eric Bailly.

Jürgen Klopp og Liverpool vil utvilsomt være interesserte dersom nederlenderen blir tilgjengelig. Det kan ikke Southamptons manager gjøre noe med.

– Jeg kan ikke kontrollere markedet, og jeg eier ikke spilleren. Jeg kan ha en mening, og den vil jeg dele med den tekniske direktøren og styreformannen. Etterpå kan styret bestemme sammen hva som er best for laget, sa manager Pellegrino etter kampen ifølge The Telegraph.

Han fikk flere oppfølgerspørsmål om Van Dijk.

– Jeg må gjenta at jeg ikke kan kontrollere markedet for øyeblikket. Det er ikke noe jeg kan kontrollere. Jeg vil anbefale at vi beholder våre beste spillere i klubben. Det var klubben klar på, og jeg har samme mening.

Ble vraket

Timingen på vrakingen av Van Dijk er interessant. På torsdag skal Pellegrino ha uttalt seg generelt om laguttak.

– Jeg må velge spillere som ønsker å hjelpe klubben 100 prosent, skal argentineren ha sagt ifølge Adam Leitch som jobber i lokalavisen Southern Daily Echo.

Mye tyder på at det igjen vil bli en ny runde med denne overgangssagaen når overgangsvinduet åpner 1. januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]