Statistikk før Arsenal-kampen:Uten seier i 12 av 14 kamper på Emirates

Liverpool slo Arsenal borte i fjor, men har ofte slitt i hovedstaden. Se statistikk foran oppgjøret her.

21. des 2017 kl 22.06 Marius Rabben

Vi er halvveis inne i Premier League-sesongen når Arsenal tar imot Liverpool fredag kveld. Avspark er kl. 20.45, og oppgjøres vises direkte på TV 2 Sport Premium.

Som oppvarming serverer vi tall og fakta utarbeidet av statistikkguru Ged Rea:

Liverpool jakter på sin andre «dobbeltseier» over Arsenal i Premier League på rad. Forrige sesong vant de røde 4–3 på Emirates og 3–1 på Anfield, mens det i august ble hele 4–0 foran The Kop.

Fjorårssesongen var første gang siden 1999/2000 at Liverpool vant begge ligamøtene med The Gunners. Klarer de det igjen fredag kveld, blir det femte gang med full pott mot dem i Premier League og 16. gang totalt.

I august ga Roberto Firmino og Sadio Mané rødtrøyene tomålsledelse til pause, før Mohamed Salah og Daniel Sturridge nettet etter sidebyttet. Alex Oxlade-Chamberlain spilte 62 minutter av oppgjøret, noe som var hans siste opptreden for Arsenal.

HURTIGHET:
HURTIGHET:  LFC slo Arsenal i høst, mye grunnet de raske angrepsspillerne.

De tre siste kampene mellom Liverpool og Arsenal har alle endt med helrøde seire og hele elleve scoringer for Jürgen Klopps mannskap. Sist det ble fire på rad mot londonerne, var tilbake i mai 1998.

Nå har de røde sjansen til å score tre mål – eller mer – mot Arsenal for femte gang på rad i ligaen. Det har laget aldri gjort tidligere. Liverpool har heller aldri scoret fire ganger i to strake bortekamper mot hovedstadslaget.

Kun én gang tidligere i Premier League-æraen har Liverpool vunnet to bortekamper på rad mot Arsenal – med 2–1 i 1996/97 og 1–0 i 1997/98.

I turneringen står Liverpool med sju seire og ni nederlag på 25 bortekamper mot The Gunners. På Emirates Stadium har de røde, alle turneringer inkludert, vunnet to ganger, spilt seks uavgjort og tapt seks kamper.

Halvparten av de ti siste ligaoppgjørene på Emirates har endt uavgjort.

Liverpools to seire der er 4–3 (Coutinho 2, Lallana, Mané) i august i fjor og 2–0 (Ramsey sm., Suárez) i august 2011. Sistnevnte er eneste gang på 34 år at Liverpool har vunnet med mer enn ett mål borte mot Arsenal.

Sadio Mané, som debuterte med scoring mot Emirates i fjor, ble med fulltrefferen på Anfield i august den første Liverpool-spilleren med scoring i tre strake møter med Arsenal siden Robbie Fowler i 1995.

Den første kampen til Mané i engelsk fotball kom for øvrig mot nettopp Arsenal på Emirates, for Southampton, i en ligacupseier i 2014.

Sist søndag ble Liverpool den første klubben noensinne med en seiersmargin på minst tre mål i fire strake bortekamper i Premier League.

Den eneste scoringen på fremmed gress vil bli Liverpools bortemål nummer 700 i Premier League.

Philippe Coutinho kan få sin 150. ligakamp for de røde, mens Simon Mignolet, som har holdt nullen tolv ganger i 2017, ligger an til å spille sin 300. kamp for en engelsk klubb.

Mohamed Salah er den første spilleren til å nå 20 mål på en sesong innen jul siden Ian Rush klarte det i 1986.

Liverpool har sluppet inn 20 mål på 18 ligakamper denne sesongen. Kun én gang siden 2008/2009 har de sluppet inn færre på dette stadiet av sesongen, med 14 i 2011/2012.

I liga og cup har rødtrøyene sett bare to baklengsmål på de seks siste kampene. Begge kom fra straffemerket.

Siden nederlaget mot Tottenham på Wembley i oktober har Liverpool sluppet inn fire mål på ni ligakamper. Kun Burnley (3) har sluppet inn færre gjennom samme periode.

I kamper spilt på fredager er Liverpool ubeseiret i sine sju siste, hvorav seks seire og én uavgjort. Sist det ble tap, var mot ingen ringere enn Arsenal – i en kamp vertene vant 4–2.

Dette blir 53. gang Arsenal møter Liverpool med Arsène Wenger som manager. Det har endt med 19 seire for franskmannen, samt 17 tap.

Arsenal har vunnet 13 av sine 14 siste hjemmekamper i ligaen. Det ene nederlaget kom mot Manchester United (1–3) tidligere denne måneden.

Siden det tapet har The Gunners spilt uavgjort borte mot Southampton og West Ham, og Mesut Özil ble matchvinner med 1–0 hjemme mot Newcastle.

Wengers lag har sluppet inn sju mål på ni hjemmekamper i Premier League denne sesongen, der tre av dem kom allerede i første kamp mot Leicester (4–3).

Halvparten av Arsenals åtte Premier League-tap med fire mål eller mer har kommet mot Liverpool (alle på Anfield).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]