LANDSLAGSSPILLER:  Jake Livermore har spilt seg inn i Gareth Southgates landslagstropp, og startet de to siste treningskampene mot Brasil og Tyskland. For West Bromwich har han startet 14 ligakamper denne sesongen.

Før kamp i motstanderleiren:– Vi er en skam fra forsvar til angrep

West Bromwich er inne i en elendig periode, og managerbyttene ser ut til å hjelpe lite.

– Forsvar, pasninger, innlegg, skudd og mål – du kan si hva som helst og trekke det frem som noe som har vært et problem for oss denne sesongen, konstaterer Alex Newton, redaktør for nettstedet Read West Brom

West Bromwich så ut til å følge opp forrige sesongs 10. plass da de startet sesongen med to seire og to rene bur. 

De 14 neste kampene har de imidlertid ikke vunnet, men har karret seg til uavgjort sju ganger. Siden den gode sesongåpningen har de scoret bare ti mål og sluppet inn 22. Det førte til at Tony Pulis fikk sparken, at Gary Megson tok over midlertidig og at Alan Pardew er blitt fast ansatt. 

– Det ser ikke ut som den rekken skal ta slutt med det første. Vi er en skam fra forsvar til angrep, sier Newton, og fortsetter: 

– Megson klarte å få bort noen av problemene vi fikk under Pulis, men Pardew ser ut til å bringe dem tilbake. Vi går oftere fremover, men ser helt idéløse ut på den siste tredjedelen, mener han. 

STATISTIKK:  Alan Pardew har ledet West Ham, Newcastle, Charlton og Crystal Palace i totalt 19 kamper mot Liverpool. Han har tapt ti, vunnet fem og spilt uavgjort fire ganger. Mot Jürgen Klopp har han vunnet én gang og tapt de to siste.

Samme spillestil 

Med 41,5 prosent i snitt, er West Bromwich det laget med desidert minst ballbesittelse i Premier League. Newton forteller at Pardew ikke har gjort drastiske forandringer siden han kom inn. 

– Jeg forventer at vi kommer til å gå ut på samme måte som Everton gjorde mot dere. Vi kommer til å sørge for å ha så mange som mulig bak ballen for å frustrere angrepsspillerne deres. Forhåpentligvis kan vi komme til noen kontringssjanser med de raske vingene våre, Phillips og Burke, spår Read West Brom-redaktøren. 

Den elendige starten har gjort at Newton mener det er vanskelig å trekke frem styrker i laget. 

For eksempel har ingen spille scoret mer enn to mål denne sesongen for dem, og ingen har slått mer enn to målgivende pasninger. 

– Den ene tingen er fysikken i laget. Hvis vi kan legge press på Liverpools midtbane med noen harde taklinger og dueller, kan det være nøkkelen til å få med oss et resultat

Enkeltspillere helt ute av form

West Bromwich sjokkerte da de hentet den defensive midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak på lån fra PSG i sommer.

Polakken hadde en stor stjerne i Sevilla, og spilte blant annet Europa League-finalen mot Liverpool i 2016. Deretter ble han hentet med videre av sin manager Unai Emery til PSG for £34m, men slet med spilletiden. 

I England har ting heller ikke gått veien. 27-åringen har ikke startet en kamp siden han ble byttet ut i pausen i det grusomme 0-4-tapet for Chelsea. 

– Han har vært helt middels, skal jeg være ærlig. Nå har han blitt vraket den siste måneden, og det er vanskelig å se for seg at han skal komme inn på laget igjen. Nå ser han bare ut som sløsing av lønn, mener Newton. 

Forrige sesong var Matt Phillips den offensive talismanen for kveldens motstander. Han slo åtte målgivende pasninger, og var på vinteren blant dem som hadde slått flest målgivende i Premier League. 

Heller ikke kraftspiss Salomón Rondón eller sommersignering Jay Rodriguez leverer varene. Begge har bare scoret to mål hittil. 

– Jeg forventer at Rondón og Rodriguez starter sammen på topp, men de er ikke i form og det er det heller ingen spillere som er i det hele tatt. Phillips er inkludert i det. Det ser ut som han mangler selvtillit, forklarer han. 

Kilder til statistikk: Premierleague.com, Squawka, Transfermarkt og LFChistory.net. 

Del

West Bromwich Albion

20.11.2017 11:12

Pulis mistet jobben

23.04.2018 10:11

– Alle i garderoben var forbannet

Poengtapet på The Hawthorns irriterte Liverpool-spillerne.

21.04.2018 21:21

– Den tørre banen var ikke et grep fra oss

West Bromwich sin midlertidige manager svarer på Jürgen Klopps kommentarer.

Tony Pulis

20.11.2017 11:12

Pulis mistet jobben

26.01.2018 19:35

Før kamp i motstanderleiren:– Derfor kan managerbyttet være bra for Liverpool

Alan Pardew har bare vunnet to av elleve kamper siden han tok over, men det er likevel visse bedringstegn å spore i West Bromwich-laget.

16.04.2017 19:04

Pulis mener at Liverpools mål burde blitt annullert

West Bromwich-manager Tony Pulis var ingen lystig mann etter 1-0 tapet for Liverpool.

West Bromwich

20.04.2018 08:47

Før kamp i motstanderleiren:– Vil ned med æren i behold

Redningsmannen kom inn for sent.

28.02.2018 11:53

Skaden verre enn antatt

Daniel Sturridge sitt VM-håp har fått et nytt tilbakeslag.

30.01.2018 11:08

Videodømming:Klopp hevder TV-kanal bestemte tilleggstiden

Mens dommerorganisasjonen påstår det hele dreier seg om en misforståelse.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.08.2018 kl 22:06

Liten, men størst av dem alle

Han er ny på Liverpools stjernehimmel. Det var mange gode Liverpool-spillere på Selhurst Park, men Naby Keita var best av dem alle.

+
20.08.2018 kl 22:00

Stopperkjempen er glad for å ha fått en keeperkjempe bak seg

Virgil van Dijk mener at Alisson gir Liverpool-forsvaret den nødvendige roen.

+
20.08.2018 kl 21:23

– Det var en veldig vanskelig kamp

Jürgen Klopp innrømmer at hans lag virkelig måtte jobbe for poengene på Selhurst Park.

+
20.08.2018 kl 16:53

Dersom Karius presterer bra i Tyrkia er Besiktas forpliktet til å kjøpe ham

Flere detaljer rundt Loris Karius sin låneovergang til Besiktas er kommet frem i lyset.

+