– Vi kan dra nytte av erfaringen fra i fjor

Simon Mignolet husker med glede den spennende kampen i ligaåpningen på Emirates.

21. des 2017 kl 09.38 Einar Kvande

I morgen kveld besøker Liverpool Emirates Stadium for første gang siden de vant 4-3 der i ligaåpningen i fjor.

– Arsenal mot Liverpool er alltid spennende kamper. Fjorårets kamp var helt sprø. Dette er to lag som liker å spille fotball, og som liker å angripe, så dette blir en fin utfodring for oss, sier Mignolet til Liverpoolfc.com.

– Vi ønsker å skape sjanser, slik vi alltid gjør, men samtidig må vi sørge for å stoppe de kvalitetsspillerne som Arsenal har i sin tropp. Det blir den største utfordringen, fortsetter belgieren.

– Vi kan definitivt dra nytte av erfaringene fra i fjor. Vi har angripere med individuelle kvaliteter som er raske i kontringsspillet. Når vi vinner tilbake ballen, må vi spille tidlig opp på dem, slik at de kan sette fart mot forsvaret til Arsenal. Det er alltid vanskelig å forsvare seg når du har ryggen mot eget mål. Med farten våre spillere har blir det aldri enkelt for motstanderens forsvar.

Fem dager

Liverpool har hatt fem dager til å komme til hektene igjen etter 4-0 seieren over Bournemouth.

– Etter kampen mot Arsenal vil vi ikke få så lang tid mellom kampene igjen på en god stund. Slik er livet vårt, og vi liker at det er slik. Jo flere kamper, jo bedre, mener Mignolet.

– Når du er i flytsonen ønsker du at kampene skal komme tett. Det er viktig at du kommer til hektene igjen mellom kampene, slik at du ikke pådrar deg skader. Så langt har det gått bra. Personlig har jeg ikke vært mye skadet. Vi forsøker å ta vare på oss selv etter beste evne, samtidig som vi forbereder oss til neste kamp, fortsetter keeperen.

– Troppen er klar for innsats hele tiden. Alle ønsker å spille kampene, men det er opp til manageren å avgjøre hvem som skal spille i hvilke kamper. Alle trener hardt for å sørge for at de er klar over sine oppgaver, og kan innfri forventningene som stilles til dem når de går ut på banen. Jeg tror alle er fokuserte på det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]