– Vi kan ikke la Liverpool score først

Chris Hughton advarer sine spillere mot å la Liverpool ta ledelsen. Da frykter Brighton-manageren at det blir tungt for hans mannskap å komme inn i kampen igjen.

1. des 2017 kl 09.09 Einar Kvande

Christ Hughton fikk med seg hvordan Liverpool beseiret Stoke på bortebane, og vil ta sine forholdsregler når Jürgen Klopps mannskap kommer til sørkysten i morgen.

Brighton har imidlertid kommet tilbake fra underlege i to av sine tre siste hjemmekamper, mot Stoke og Southampton, og tok ett poeng i disse kampene.

– Vi ble liggende under to ganger mot Stoke, men klarte å komme tilbake. Mot et lag som Liverpool blir det verre om de tar ledelsen. Da blir jobben mye vanskeligere, slår Hughton fast til The Argus.

– Alle snakker om Manchester City, og det med rette. De har prestert fra dag en, og har ikke tapt denne sesongen. Men Liverpool er i Manchester City-form for øyeblikket.

Liverpool er i Manchester City-form for øyeblikket.Chris Hughton

– Studerer du alle de offensive kvalitetene til Manchester City ser du at Liverpool har noe tilsvarende. Det gjør dem til en veldig, veldig farlig motstander.

– Jeg snakker ikke ned kvalitetene til lag som Tottenham, Arsenal, Chelsea og Manchester United, men Liverpool ligner veldig på Manchester City i hurtigheten i angrepsspillet.

– Manchester City har hurtige spiller som Sane og Sterling. Liverpool har Salah, Mané og Coutinho når sistnevnte er med fremover. De kan kontre og angripe med stor fart.

20 mål på sju kamper

Liverpool er ubeseiret på sju kamper i Premier League og Champions League, og har gjort 20 mål på disse kampene. Men samtidig har Jürgen Klopps mannskap sluppet inn flere mål enn Swansea, som ligger nest sist på tabellen.

– Jeg tror det skyldes måten de spiller på og filosofien de har, sier Hughton.

De gjør utvilsomt mange Liverpool-supportere fornøyde for øyeblikket. Underholdningsverdien er utrolig høy.

– Vi må holde oss inne i kampen. Kommer du bakpå mot Liverpool, og må begynne å ta sjanser, da vil de utnytte farten de har i laget og virkelig dra fordel av det. Med den kvaliteten de besitter er det egentlig ganske overraskende at de har sluppet inn så mange mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]