Vurderer utlån av Woodburn

Men Liverpool gir kun slipp på 18-åringen på en betingelse.

21. des 2017 kl 08.34 Einar Kvande

Liverpool vurderer å låne ut Ben Woodburn i januar, melder Liverpool Echo. Men kun dersom klubben som låner 18-åringen gir ham sjansen til å spille fast førstelagsfotball.

Woodburn har fått få sjanser på førstelaget denne sesongen, men han har en høy stjerne hos Jürgen Klopp og hans stab. Den eneste offisielle kampen han har spilt denne sesongen var en omgang i ligacuptapet for Leicester i september.

Tenåringen har imidlertid vist god form for Liverpool U23 og U19-laget i UEFA Youth League.

Knallhard konkurranse

Konkurransen om plassene på førstelaget er imidlertid knallhard, med Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Dominic Solanke, Daniel Sturridge og Danny Ings alle foran Woodburn i køen for en plass i angrepsrekka.

Echo tror at Woodburn blir sendt på et korttidslån, mest sannynlig til en Championship-klubb. Flere klubber ønsket en slik avtale i sommer, men da var ikke Liverpool interesserte. Men nå tror Liverpool-ledelsen at Woodburn vil ha godt av et opphold i en klubb hvor han får spille regelmessig.

Liverpool har hatt blandet erfaring med sine utlån denne sesongen. Sheyi Ojo spiller for eksempel fast hos Fulham, mens Ryan Kent har fått minimalt med spilletid hos Freiburg.

Sunderland-manager Chris Coleman var mannen som ga Woodburn debuten på det walisiske landslaget, og Sunderland kan være en aktuell låneklubb. Men Liverpool må vurdere om nedrykksstrid er det rette miljøet for Woodburn akkurat nå.

Echo tror at Liverpool-ledelsen vil bruke tid på å vurdere alternativene før de bestemmer seg for hvor Woodburn skal spille vårsesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]