Wenger angrer ikke på at han benyttet Ox på Anfield

Alex Oxlade-Chamberlain spilte fra start for Arsenal i 4-0 tapet for Liverpool bare noen få dager før overgangen hans til Anfield-klubben.

21. des 2017 kl 11.45 Einar Kvande

På sin pressekonferanse foran kampen mot Liverpool sa Arsene Wenger at han er usikker på hvilken mottakelse Alex Oxlade-Chamberlain vil få på Emirates når han kommer tilbake til London som Liverpool-spiller.

Liverpool betalte 35 millioner pund for 24-åringen på transfervinduets siste dag i høst. Oxlade-Chamberlain ønsket ikke å fornye sin kontrakt med Arsenal etter å ha spilt 198 kamper for The Gunners i løpet av seks år i klubben.

– Jeg aner ikke hvilken mottakelse han vil få. Jeg har virkelig sansen for Alex, og det vet han. Jeg ønsker også at alle spillere som har spilt for oss skal bli respektert, uttalte Wenger.

– Det blir feil å skylde på en spiller

Oxlade-Chamberlain var med på å tape 4-0 for Liverpool på Anfield i slutten av august, i en kamp der han ble byttet ut etter en drøy times spill.

– Når du har hatt en så lang karriere som meg vil det dessverre bli noen tap som sårer deg for resten av livet. Jeg mener at du i fotball alltid må få tid til å gjøre opp for disse. Du kan få orden på ting igjen. Så la oss fokusere på det som ligger foran oss og spille en mye bedre kamp på fredag, lød responsen fra Wenger når han ble minnet om dette.

– Jeg er ikke bekymret for spillernes motivasjon. Den er der. Dette er en tropp som er mentalt sterk, og det handler om oss selv og at vi må spille opp mot vårt beste. Vi må spille med hurtighet og opptre bestemt.

– Det er ikke rettferdig å gi en spiller skylden for tapet i Liverpool. Hele laget spilte dårlig, ikke bare en spiller. Etterpå må du analysere kampen og finne ut om du gjorde feil. Du kan ikke reise hjem og si at alt var bra når du tapte på den måten vi gjorde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]