122 år siden sist

Dersom Andre Wisdom blir Derby-spiller blir det den første permanente overgangen fra Liverpool til Derby på 122 år!

15. jun 2017 kl 08.46 Einar Kvande

Derby har lånt spillere som Jordon Ibe, Brad Jones, Daniel Ayala og David Martin fra Liverpool i tillegg til Wisdom selv i løpet av de siste årene, men ingen spiller har forlatt Liverpool permanent til fordel for Derby County siden Hugh McQueen forlot Liverpool sommeren 1895! (Vi ser da bort fra keeperen Charlie Pearson, som gikk gratis fra Liverpool til Derby i juli 1924, men som ikke fikk førstelagskamper for noen av klubbene.)

McQueen hadde akkurat hjulpet Liverpool til seriemesterskapet i andredivisjon i klubbens aller første sesong i ligasystemet. Skotten McQueen ble hentet fra Leith Athletic i oktober 1892 sammen med broren Matt, som senere skulle bli manager i Liverpool.

Overganger motsatt vei, fra Derby til Liverpool, har heller ikke vært spesielt hyppige, poengterer Derby Telegraph. Riktignok kom både Mark Wright og Dean Saunders fra Derby med bare fire dagers mellomrom i juli 1991, men utenom disse overgangene er det bare Tom Cooper som har funnet veien fra Derby til Anfield-klubben. Det skjedde i desember 1934.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]