Vi har tallene bak Sadio Manés karriere98 spillere skapte flere sjanser enn Mané

Sadio Mané er ikke blant spillerne som skaper flest sjanser i Premier League – faktisk er han langt nede på listen.

30. jun 2017 kl 19.39 Lars Frøsland

Southampton-vingen har i dag gjennomført den medisinske testen i Liverpool. Hurtigtoget vil trolig bekreftes som Liverpool-spiller i løpet av morgendagen. Vi har dermed sett litt på tallene bak det kommende kjøpet.

Fotball er mer enn bare statistikk, men likevel gir tall en pekepinne på hva en spiller kan by på.

Journalisten Karl Matchett har sett på tallene bak Manés Southampton-karriere.

Det mest oppsiktsvekkende er trolig at Mané er på 99. plass på listen over spillere som skaper flest sjanser. Vingen skaper i snitt 1.2 sjanse per kamp. Özil på førsteplass står bak 3.7 sjanser i snitt per kamp. Alberto Moreno på 19. plass, skaper faktisk 2 sjanser for hver kamp. Det er verdt å huske på at spillere som tar dødballer automatisk får langt høyere tall enn de som ikke tar frispark og cornere.

Tallene gjelder kun spillere med minimum ti kamper.

Avslutter ofte

Sadio Mané ligger mye høyere på listen over antall avslutninger per kamp. Der er han nummer 35 på listen, med 2.9 avslutninger per kamp i snitt. Liverpools Coutinho er faktisk den med flest avslutninger – 5 per kamp!

De mange skuddene gir resultater for den kommende Liverpool-spilleren. På 61 seriekamper har han nettet 21 ganger. Legger man til cup-scoringene, har han 25 fulltreffere på 75 kamper etter han kom til England.

I Southampton ble han i 2015/16-sesongen lagets toppscorer. Mané nettet totalt 14 ganger, mens spissene Pelle og Long måtte nøye seg med 12 hver.

Dribler mer enn Payet

Mané dribler i snitt 2.7 ganger per kamp. Der høres kanskje ikke så mye ut, men det er bare 25 spillere i Premier League som dribler mer. Fjorårssesongens komet Dimitri Payet, gjennomførte 2.5 driblinger per kamp. Altså 0.2 færre enn Mané.

Ibe er for øvrig Liverpool-spilleren som dribler mest, med hele 4,5 driblinger per kamp.

Slike tall tar ikke høyde for vanskelighetsgrad, eller hvor på banen det skjer. Derfor kan tall være både flatterende eller gi et feilaktig negativt inntrykk.

Dersom avtalen går i boks som forventet, vil Mané være klart til pre-season-kampene, og da får LFC-supporterne for alvor se hva Sadio Mané har å by på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]