Allen med assist i Wales-seier

Hele seks Liverpool-spillere var på banen under mandagens to EM-kamper da England stanget og Wales vant gruppe B.

30. jun 2017 kl 18.32 Marius Rabben

En eminent stikker fra Joe Allen på midtbanen sendte Aaron Ramsey alene med keeper etter bare elleve minutter i Wales’ seier over Russland. Arsenal-spilleren lobbet inn ledermålet.

Før omgangen var halvspilt satte backen Neil Taylor inn 2–0, før Gareth Bale, turneringens toppscorer, fastsatte sluttresultatet til 3–0 etter pause.

Allen spilte en god kamp med nummer 7 på ryggen, og ble byttet ut med et kvarter igjen av ordinær tid. Liverpools midtbanespiller ble kåret til kampens beste spiller av Wales-fansen.

Seieren over Russland sørget også for at Wales vant gruppe B foran England.

Målløst i den røde duellen

«De tre løvene» klarte nemlig aldri å få hull på byllen i møtet med Martin Skrtel og Slovakia. Liverpool-stopperen, slovakenes kaptein, bidro sterkt til å holde nullen for første gang i sommerens EM.

Daniel Sturridge, Jordan Henderson, Adam Lallana og Nathaniel Clyne startet alle for England, med James Milner på benken, men selv om laget dominerte banespillet, slet de med å skape klare sjanser.

Landslagssjef Roy Hodgson byttet ut Lallana til fordel for Dele Alli etter timen, og Sturridge ble tatt ut da Harry Kane kom inn kvarteret senere – uten at det ga uttelling.

– Det er veldig skuffende at vi, nok en gang, styrte spillet uten å ta vare på noen sjanser. Dette var en frustrerende kveld. Jeg syntes vi absolutt hadde fortjent å vinne kampen, sier Hodgson.

Wales og England er videre fra gruppe B, mens Slovakia venter på øvrige gruppespillsresultater for å finne ut om de avanserer som én av fire treere.

Åttedelsfinalen til Wales, som er mot et tredjeplassert lag fra gruppe A, C eller D, spilles lørdag klokka 18, og England møter andreplassen fra gruppe F neste mandag klokka 21.

– Uansett hvem vi møter, vet vi at vi har en tøff kamp i vente. Vi er ikke fortapt ennå. Jeg tror vi vil utnytte sjansene våre hvis laget fortsetter å spille dominerende med denne intensiteten, legger England-sjefen til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]