Blir han den nest dyreste i Premier Leagues historie?

Det snakkes om svimlende summer når Liverpool og Naby Keita nevnes i samme åndedrag.

26. jun 2017 kl 20.38 Einar Kvande

James Pearce i Liverpool Echo melder at Liverpool FC må grave dypt i lommeboka skal Anfield-klubben få kloa i Naby Keita.

Pearce tror at Liverpool må gjøre Keita til det nest dyreste kjøpet i Premier Leagues historie dersom Red Bull Lepizig skal gå med på å selge. Echo-journalisten viser til rapporter fra Tyskland som antyder at Bundesliga-klubben verdsetter Keita til 80 millioner euro (70 millioner pund).

Den eneste gangen en Premier League-klubb har betalt mer for en spiller var da Manchester United svidde av 89 millioner pund på Paul Pogba da midtbanespilleren ble hentet fra Juventus i fjor sommer.

Blir billigere neste sommer

Keita har kontrakt med RB Leipzig til 2020. 22-åringen kostet Bundesliga-klubben bare 12,75 millioner pund da han kom fra Salzburg for ett år siden.

Liverpool håpet å få Keita for et sted mellom 45 og 50 millioner pund. Nå må Anfield-klubben bestemme seg for om de vil sprenge sin egen transfer-rekord eller om de skal ha is i magen og vente til neste sommer.

Liverpool vet nemlig at en utkjøpsklausul i Keitas Leipzig-kontrakt vil tre i kraft sommeren 2018. Han kan da kjøpes for 55 millioner euro (48 millioner pund), ifølge Pearce.

Echo-journalisten er imidlertid ikke i tvil om at Jürgen Klopp helst vil slippe å vente i 12 måneder til på Keita. Tyskeren ønsker seg midtbanespilleren nå, etter at han gjorde åtte mål og noterte seg for like mange målgivende pasninger på 31 Bundesliga-kamper sist sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]