Can med målgivende da Tyskland tok seg til finale

Tyskland er klare for finale i Confederations Cup, etter å ha slått Mexico 4-1 i semifinalen.

29. jun 2017 kl 22.06 Einar Kvande

Emre Can var ikke å finne blant de elleve tyskerne som ble foretrukket i startoppstillingen mot Mexico, men Liverpools midtbanespiller entret banen i det 67. minutt som erstatter for tomålsscorer Leon Goretzka, som hadde sendt tyskerne to mål foran før ti minutter var spilt.

Timo Werner hadde økt til 3-0 åtte minutter før Can entret banen. Liverpool-spilleren ble forøvrig belønnet med et fortjent gult kort etter å ha kommet for sent inn i en takling fem minutter etter at han kom innpå.

Marco Fabian reduserte for Mexico med et kjempeskudd fra utrolig langt hold i det 89. minutt, før Can spilte fri Armin Younes på overtid, og sistnevnte fastsatte sluttresultatet til 4-1 med en lav avslutning fra femmeterhjørnet.

Tyskland møter Chile i finalen i turneringen, som har status som prøve-VM. Finalen spilles i St. Petersburg førstkommende søndag klokken 20.00, og blir vist på NRK 1.

De to finalelagene møttes også i gruppespillet. Da endte det uavgjort 1-1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]