– Det kribler i magen

En ny hverdag venter Edvard Sandvik Tagseth. Fredag flytter han permanent til Liverpool.

26. jun 2017 kl 17.31 Einar Kvande

16-åringen fra Frosta i Trøndelag har de siste par årene jevnlig pendet til Merseyside for å trene på akademiet til Liverpool FC, men nå blir det slutt på pendlertilværelsen.

I slutten av denne uka flytter nemlig «Eddi» inn hos en vertsfamilie i St Helens utenfor Liverpool, og over helgen starter kampen for en fast plass på Liverpools U18-lag

– Jeg er veldig spent på hvordan det blir å bo permanent i England, innrømmer unge Sandvik Tagseth til Liverpool.no bare fire dager før han får adresse St Helens.

– Mor og far blir med over for å hilse på vertsfamilien og se til at jeg finner meg til rette. Preseason starter med ulike tester kommende mandag. Deretter går det slag i slag, med oppstart med trening på gress enten tirsdag eller onsdag, forteller den norske ungdomslandslagsspilleren.

Målsettingen er klar

Som kjent er det klubblegenden Steven Gerrard som skal trene og lede Liverpools U18-lag kommende sesong. Edvard gleder seg veldig til å få Gerrard som fast trener.

– Jeg har allerede fått møtt ham. Han ledet noen økter med oss på tampen av forrige sesong. Det var bra økter. Han er en god trener, som har vært med på mye. Han kan fotball, konstaterer trønderen.

Edvard legger ikke skjul på at målsettingen er å bli fast inventar på Gerrards U18-lag i sin første hele sesong på Merseyside.

– Det er et godt lag jeg spiller for, og det er mange om beinet på midtbanen. Likevel har jeg håp om å spille meg til fast plass, sier Frosta-gutten.

Har trent mye i sommer

I sommer har han holdt formen ved like ved å følge et spesialtilplasset treningsprogram han fikk utdelt av Liverpool FC før han tok sommerferie.

– Det har egentlig blitt lite ferie på meg. Det har vært hektisk, og jeg har trent mye, så formen er bra.

I tillegg til spill for Liverpool U18 venter også EM-kvalifisering med landslaget til høsten.

– Vi som er 2001-modeller skal ut i EM-kvalifisering i september og oktober, og det er noe jeg ser frem til, avslutter «Eddi».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]