EM er over for Martin Skrtel

Tyskland slo Slovakia 3-0 i åttendedelsfinalen i Lille.

30. jun 2017 kl 19.23 Einar Kvande

Skrtel, som har spilt alle Slovakias fire kamper i mesterskapet, hadde ingen god dag på jobben. Slovakias kaptein ble den første av Liverpools tolv representanter i Euro 2016 som må reise hjem fra mesterskapet.

Jerome Boateng ga tyskerne ledelsen allerede etter åtte minutter, på et langskudd som var innom en slovakisk tå.

Bare fem minutter senere forårsaket Skrtel et fullstendig unødvendig straffespark, da han dyttet Mario Gomez i ryggen i en duell inne i feltet. Heldigvis for Skrtel så reddet Slovakia-keeper Matus Kozacik straffesparket til Mesut Ôsil.

Skrtel ble belønnet med gult kort for forseelsen. Kortet var hans andre i turneringen, og Liverpool-stopperen ville dermed ikke ha fått spille kvartfinalen om Slovakia hadde vunnet kampen.

Tyskland økte til 2-0 ved Mario Gomez like før pause, og kampen virket avgjort allerede da. Slovakia-forsvaret vil også få en del kritikk for den svake markeringsjobben de gjorde i forbindelse med 3-0 målet, som Julian Draxler satte inn etter 63 minutters spill.

Emre Can fikk ikke spilletid for Tyskland i denne kampen heller, og har ikke spilt et eneste minutt så langt i mesterskapet.

Tyskland møter vinneren av Italia – Spania kvarfinalen. En kamp som spilles i Bordeaux den 2.juli.