LFC slipper unna straff

Southampton har ikke fulgt opp klagen til Premier League.

27. jun 2017 kl 08.15 Lars Frøsland

Premier League forventes å ikke straffe Liverpool for klubbens opptreden i jakten på Virgil van Dijk. Det melder The Telegraph.

Southampton leverte en klage, etter at LFC tilsynelatende spredde informasjon om at van Dijk ønsket å slutte seg til klubben, før de i det hele tatt hadde lagt inn bud på midtstopperen.

Southampton har riktignok ikke formelt trukket klagen, men de har ikke presentert nye beviser til Premier League, ettersom de aksepterte Liverpools offentlige unnskyldning. Derfor skal ikke disiplinær handling være nødvendig.

Premier League vil kun ta dette videre dersom nye beviser presenteres av Southampton.

Soton er tilfreds med Liverpools håndtering av saken, etter at de først var rasende på Merseyside-klubbens oppførsel. I teorien kan Premier League utføre en rekke sanksjoner mot Liverpool. Alt fra økonomisk straff til poengtrekk kan være aktuell straff – slik som Chelsea fikk da de hadde holdt møter med Ashley Cole, mens han fremdeles var under kontrakt med Arsenal.

Liverpool Echo informerer at Premier Leagues advokater har vært i kontakt med begge klubber, og er fornøyd med måten ting er løst på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]