Forventes ikke å være i Tysklands OL-tropp

Klubben håper nyervervelsen Loris Karius er tilgjengelig når Premier League-sesongen sparkes i gang.

30. jun 2017 kl 18.31 Marius Rabben

Mye tydet på at keeperen, som ble klar for de røde i sommer, ville miste sesongstarten grunnet deltakelse i OL i Brasil, men Liverpool forventer ikke lenger at 22-åringen skal bli inkludert i Tyskland-troppen.

Det melder velinformerte James Pearce i lokalavisen Liverpool Echo mandag kveld.

Getting ready ⚽️ #LK1

Et bilde publisert av Loris Karius (@lorisk21)

I OL er det kun U23-landslag som deltar, og Tyskland har riktignok ikke bekreftet sin tropp på 23 spillere, men med tilgjengelige målvakter som blant andre André ter Stegen (Barcelona) og Bernd Leno (Bayer Leverkusen) er alternativene mange på keeperplassen.

«Karius’ tilgjengelighet vil være et velkomment løft for Klopp, som allerede har en rekke spillere som kommer sent tilbake til pre-season etter landslagsoppdrag», skriver Pearce.

Fotballturneringen i OL varer fra 3. til 20. august, noe som nemlig betyr at oppkjøringen og åpningen på sesongen med Liverpool vil glippe dersom Karius tas med. Tyskland er for øvrig i OL-gruppe med Algerie, Colombia og Danmark.

Allerede i slutten av mai ble det bekreftet at Karius er klar for Liverpool etter en overgang fra tyske Mainz verdt 4,7 millioner pund.

Loris er en god keeper som vil komme inn, kjempe om plassen og vise hva han duger til. Han har gjennomført en utmerket sesong i Tyskland. Jeg har fulgt ham nøye siden 2014, fortalte førstelagets keepertrener, John Achterberg, nylig til lokalavisen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]