Guardian: Mané vil til Liverpool

Med to år igjen av Sadio Manés avtale firer Southampton på kravene om prisen de først forlangte da Liverpool forhørte seg.

30. jun 2017 kl 19.09 Marius Rabben

Anfield-klubben har fått positive tegn i forhandlingene om 24 år gamle Mané denne sommeren, og håper den offensive midtbanespilleren blir rød for omkring 30 millioner pund.

I utgangspunktet ville ikke Southampton slippe ham for mindre enn 40 millioner pund, opplyser The Guardian, men den gjenstående kontraktsperioden på to år og spillerens ønske har løsnet på kravet.

Ifølge avisen har senegaleserens representanter gjort det klart at Mané ønsker en overgang til Anfield.

Selv om Southampton er villig til å selge ham, har en kilde nær spilleren indikert at «ingenting er nært forestående» fordi Mané for tiden er på ferie etter å ha spilt for det senegalesiske landslaget i begynnelsen av måneden.

VIL TIL ANFIELD:
VIL TIL ANFIELD:  Ifølge spillerens representanter ønsker Mané å dra til Liverpool i sommer.

Likevel forventes det at situasjonen kan endres i løpet av de kommende dagene ettersom forhandlingene pågår. Liverpool starter sin pre-season lørdag 2. juli, og Jürgen Klopp vil gjennomføre sommerhandelen så tidlig som mulig.

Kan bli tredje dyrest

Mané, med åtte scoringer på sine åtte siste ligakamper forrige sesong, kan bli den femte Southampton-spilleren som blir rød siden 2014, da Adam Lallana, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne og Rickie Lambert ble kjøpt.

Hentes 24-åringen for 30 millioner pund – inkludert bonuser – blir han det tredje dyreste Liverpool-kjøpet i historien – etter Andy Carroll (£35M) og Christian Benteke (£32,5M). Inkludert klausuler kostet Roberto Firmino 29 millioner pund fra Hoffenheim i fjor sommer.

Ifølge nettstedet Goal dreier det seg nå om 25 millioner pund pluss 5 millioner som betales om visse kriterier oppnås.

Mané, som fikk gjennombruddet i franske Metz, og dro videre til Red Bull Salzburg i Østerrike, ble hentet til Southampton for 11,8 millioner pund i 2014.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]