Har ennå ikke satt noen høringsdato

Mamadou Sakho venter fortsatt på informasjon fra UEFA om når disiplinærhøringen vil finne sted.

30. jun 2017 kl 19.00 Marius Rabben

Det er bare ei drøy uke til Liverpool starter opp sin sesongoppkjøring, med første økt på Melwood lørdag 2. juli, men Mamadou Sakho vet ennå ikke om han får ytterligere straff etter å ha testet positivt på et fettforbrennende middel i vår.

Spillerens representanter er frustrerte over hvor lang tid Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har brukt på å sette en spesifikk dato for når disiplinærhøringen skal gjennomføres, melder Liverpool Echo.

Mistet sesongavslutningen

Da franskmannen ble informert om prøveresultatet i april, gjorde han seg selv utilgjengelig for spill etter samtaler med klubben, før han 28. april ble ilagt en midlertidig utestengelse på 30 dager av UEFA.

Forbundet valgte å ikke forlenge utestengelsen etter den perioden, og hadde selv startet en granskning – etter møter med Sakhos representanter – om hvorvidt stoffet i det hele tatt skulle være på dopinglisten til World Anti Doping Agency (WADA).

VENTER PÅ SVAR:
VENTER PÅ SVAR:  Liverpools oppkjøring starter 2. juli, og Sakho vet fortsatt ikke om han får ytterligere straff etter å ha testet positivt på et fettforbrennende middel.

Den tiden landslagsspilleren – som ifølge Frankrike-sjef Didier Deschamps ikke kom med til EM grunnet null spilletid på tampen av sesongen – var suspendert, skulle brukes til å samle beviser foran UEFAs høring.

Vil ikke bekrefte dato

Men uten at noen dato er blitt satt, venter alle fortsatt på utfallet. Nå er håpet at disiplinærhøringen finner sted tidlig neste måned, men det er fortsatt ikke bekreftet.

En talsmann fra UEFA kunne bare «garantere» at høringen vil finne sted i juli da Liverpool Echo tok kontakt torsdag.

Slik situasjonen er nå, er Sakho tilgjengelig for spill når han returnerer til Melwood neste helg, skriver avisen. Men det er fortsatt usikkert om 26-åringen mister hele kommende sesong med karantene, om det blir noen måneder, eller om han ikke får straff i det hele tatt.

Sommerens første treningskamp for Liverpool er mot Tranmere Rovers fredag 8. juli. Klubben håper de da vet om Sakhos tilgjengelighet for kommende sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]