– Har innsett mine feil

En åpen Mario Balotelli sier han har endret innstillingen han har hatt tidligere i karrieren, og gir ikke opp drømmen om å bli verdens beste spiller.

30. jun 2017 kl 20.41 Marius Rabben

– Jeg har ikke gjort nok de siste årene, erkjenner «Super Mario» overfor den italienske avisen Corriere della Sera.

Spissen er tilbake på Melwood for Liverpools sesongoppkjøring etter at de ikke har fått noen seriøse kjøpshenvendelser fra andre klubber i sommer.

– Er bare på 5 av 10

Forrige sesong ble tilbrakt på lån i gamleklubben AC Milan, hvor flere skader og ellers begrenset spilletid preget oppholdet. Selv håper 25-åringen å ta steg fremover etter en dødperiode i karrieren.

– Jeg kan gjøre det mye bedre. Men det tar tid. På en skala fra 1 til 10, har jeg bare nådd 5. Men jeg kommer opp til 10 en gang, for det er målet mitt, forteller Balotelli, og snakker videre om drømmen:

– Jeg ønsker å vinne Ballon d’Or, selv om jeg innser at jeg har stått fast på 5 av 10 de to siste årene. Jeg vet folk kommer til å le når jeg sier jeg vil vinne Ballon d’Or. Jeg har ikke gjort alt for å bli best. Men det viktigste er at jeg har innsett mine feil, og det er ennå ikke for sent.

JUBEL I RØDT:
JUBEL I RØDT:  Balotelli traff blink fire ganger under sin første Liverpool-sesong. Foto: Propaganda

Kontrakten med Liverpool varer frem til neste sommer. Angriperen har vært på salgslisten over Liverpool-spilleren, men får uansett en mulighet til å imponere Jürgen Klopp gjennom pre-season.

– Fokuserte ikke på forbedring

Balotelli, som ble hentet i 2014, legger ikke skjul på at han tidligere ikke brukte mye energi på utvikling, og at han isteden var tilfreds med hvor han var i karrieren.

– Frem til for to år siden var jeg fornøyd med det jeg hadde. Jeg gjorde det bra, og jeg var fornøyd med hvordan tingene var, selv om jeg var klar over feilene mine. Jeg fokuserte ikke på forbedring, sier han.

– Jeg begynte å jobbe hardere for to år siden, selv om resultatene ikke er der ennå. Kanskje jeg betaler prisen for de 23 årene i forkant. Men jeg forholder meg rolig. Jeg vet at ting har forandret seg for min del gjennom de to siste årene.

Enig i EM-uttaket

Gjennom debutsesongen på Merseyside scoret han kun fire ganger på fattige 28 opptredener, mens det i Milano endte med tre mål på 23 kamper. Prestasjonene var ikke nok til å bli EM-uttatt av Italia-sjef Antonio Conte.

FOKUS PÅ TRENING:
FOKUS PÅ TRENING:  Balotelli håper han kan skyte fart på karrieren.

– Selvfølgelig er jeg skuffet over å ikke delta i europamesterskapet. Jeg hadde elsket å være med der, sier han.

– Conte ville tatt med den virkelige Balotelli. Men den nåværende Balotelli fortjente ikke å være der. Jeg har ikke vært på nivået mitt de siste årene. Jeg har hatt fysiske utfordringer og andre problemer. Jeg har ikke vært mitt egentlige jeg.

– Conte gjorde rett i å velge andre spillere. Jeg hadde gjort det samme om jeg var ham, forklarer Balotelli.

Vil bli værende

Fremtiden er ennå uavklart, men Balotelli ser gjerne at han får stell på karrieren i helrødt.

Hvor spiller du neste sesong?

– Jeg håper det blir i Liverpool. Milan bestemte seg for å ikke beholde meg, men jeg er sikker på at det kommer en tid hvor jeg drar tilbake igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]