Har startet arbeidet med Grobbelaar-biografi

Norske Ragnhild Lund Ansnes skal skrive keeperheltens biografi.

24. jun 2017 kl 13.04 Arve Vassbotten

Ragnhild Lund Ansnes har tidligere skrevet bøkene «Liverpoolhjerter», «Liverpoolhelter», og ga i fjor ut boka «Liverpoolkapteiner». Nå er hun i gang med å skrive den autoriserte biografien om Bruce Grobbelaar.

Onsdag satte hun seg på flyet fra Liverpool, hvor hun nå bor, for å fly til Canada og gjøre de første intervjuene.

Sterke historier og mange lag

– Nå skal jeg intervjue han i ti dager i strekk. Samtidig vil jeg være tett på laget der han nå er assistenten til Kenny Dalglish sin sønn, Paul, i Ottawa Fury. Deretter blir det nye intervjurunder i England, og mot slutten av året skal vi til Afrika sammen, sier Ansnes til Liverpool.no.

BRUCE OG LIVERGIRLS:
BRUCE OG LIVERGIRLS:  Grobbelaar sammen med reisende på Livergirls-tur gjennom supporterklubben.

– Det blir utrolig spennende. Han ga ut en selvbiografi i 1986, men den gikk bare så vidt inn i Liverpool-karrieren. Men det er mange sterke historier han ikke har fortalt i bokform. Alt fra det å være den mestvinnende keeperen i England til tragediene på Heysel og Hillsborough, som han var så tett på, kampfiksingsanklagene, og det å være en av de første eksportene fra afrikansk fotball.

Så selv om Grobbelaar av mange nok ble oppfattet som en klovn på fotballbanen, vil den nye biografien også ta for seg alvorlige temaer.

– Han er en ekstremt sjelden blomst i internasjonal toppfotball og har mange lag det blir spennende å bli bedre kjent med også utenfor fotballbanen. Han deltok blant annet i borgerkrigen i Zimbabwe og vokste opp i et aparteidregimet, sier hun.

POPULÆR BLANT FANSEN:
POPULÆR BLANT FANSEN:  Grobbelaar var utvilsomt en populær stjerne på Anfield.

Ingen standard biografi

Boken om den nå 59 år gamle keeperen blir gitt ut på De Coubertin Books, som er samme forlag som ga ut Liverpool-kapteiner på engelsk.

– Vi hadde et veldig fint samarbeid under Liverpool-kapteiner og de spurte om jeg kunne tenke meg å skrive. Eieren James Corbett har drømt om å gi ut en biografi om Grobbelaar, fordi han mener det er en av de mest spennende personlighetene i fotball. Jeg spurte da Bruce om han var klar for å gi ut sin biografi. Det var flere som hadde spurt han om akkurat det, men det var stor stas da han valgte meg, sier hun.

– Det nye nå blir at jeg blir ghostwriter, og ikke kan bestemme alt selv. Dette blir hans biografi. Men jeg får lov å prege den med min intervjuteknikk og min historiefortelling, og vi ønsker å lage noe som ikke blir en standard biografi, sier Ragnhild.

For ordens skyld: Ragnhild Lund Ansnes er tidligere styremedlem i supporterklubben, og jobber også for Liverpool.no og The Kopite som frilanser.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]