– Keita ønsker å forlate RB Leipzig

Skal være tilgjengelig for salg, men RB Leipzig firer ikke på prisforlangende.

26. jun 2017 kl 10.50 Lars Frøsland

Få kjenner Bundesliga og tysk fotball bedre enn Raphael Honigstein. Den tyske journalisten har samarbeidet med de største aviser og nyhetsbyrå både i Tyskland og England, og anses som en av de ypperste ekspertene på tysk ball.

Han melder nå at Naby Keita ønsker å forlate RB Leipzig. Det er gode nyheter for Jürgen Klopp, som har utpekt Keita som den perfekte midtbanespiller til hans system.

RB Leipzig skal ha satt en prislapp på 70 millioner pund eller 80 millioner euro for Keita. Hvorvidt LFC er villig til å betale en slik sum, er uvisst. Samtidig er det ikke en uvanlig taktikk for selgende klubb å gå høyt ut, men akseptere en lavere sum.

RB Leipzig betale for øvrig bare 15 millioner euro for Keita, for et år siden.

– That's crazy

Hongstein mener RB Leipzigs prisforlangende er sprøtt, og antyder at spilleren ikke er verdt i nærheten av en slik sum.

– Det er sprøtt, selv for en Premier League-klubb, sier han.

Dersom Liverpool betaler 70 millioner pund for Keita, vil han bli en av historiens dyreste midtbanespillere.

– Før dette blir for rotete... Jeg er fortalt at Keita ønsker å forlate klubben – og at RB Leipzigs krav «80 millioner euro eller ingen deal», er genuint, fortsetter Raphael Honigstein på sin Twitter-konto.

Utviklingen er interessant: I går ble det meldt at RB Leipzig, som tidligere har insistert på at de ikke vil selge, har kommet med en prislapp på Keita. Og i dag meldes det fra troverdig hold at Keita ønsker seg bort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]