Kinesere ønsker å kjøpe Liverpool FC

Skal være villige til å betale 700 millioner pund for Anfield-klubben.

30. jun 2017 kl 17.43 [email protected]

Det er Simon Hughes i The Independent som melder at en investorgruppe støttet av den kinesiske stat forsøker å kjøpe Liverpool FC for 700 millioner pund. Gruppen, som kaller seg SinoFortone, skal ha lansert forslaget allerede i mars.

Hughes skriver at SinoFortone, som blir ledet av direktør Peter Zhang, har investert 5,2 milliarder pund i nye prosjekter i Storbritannia det siste året.

De skal allerede ha sett på muligheten for å bygge en ny stadion i Liverpools havneområde, men har slått seg til ro med at Anfields nye Main Stand vil stå ferdig i september.

Gruppen har planer om å utvikle klubbens treningsanlegg på Melwood, og vil også åpne en rekke fotballakademier i Kina om den får kontroll over Anfield-klubben.

FSG ønsker ikke å selge nå

The Independent skriver imidlertid at Fenway Sports Group er lite lystne til å selge klubben på det nåværende tidspunkt, og har derfor ikke gitt noe svar på SinoFortones henvendelser.

Hughes skriver at SinoFortone også er åpne for å investere i et deleierskap, hvor de kan kjøpe FSG ut på lang sikt. Dette tror Hughes kan appellere mer til John Henry og Tom Werner i FSG.

SinoFortone er en gruppe som har spesialisert seg på store infrastruktur-prosjekter i Kina og Midt-Østen, gjennom bygging av veier, jernbaner, flyplasser, havner og kraftverk.

Liverpool FC skal være en attraktiv klubb for SinoFortone på grunn av klubbens historie og relativt gode posisjon i engelsk fotball, men også fordi byen har Europas eldste kinesiske bydel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]