– Klopp har gitt meg mye selvtillit

Den spanske tenåringen Pedro Chirivella skryter av hvordan Liverpools manager har påvirket ham og spillergruppa.

30. jun 2017 kl 18.28 Marius Rabben

– Han snakker mye med meg, om hva som trenger å forbedres, og er veldig støttende, sier 19-åringen, ifølge klubbens nettsider.

Chirivella, som i mars skrev under på en kontraktsforlengelse til 2020, debuterte for Liverpools førstelag i fjor høst, og etter ansettelsen av Jürgen Klopp fikk 1997-modellen ytterliggere fire opptredener før sesongslutt.

– Ønsker at jeg skal bli bedre uten ballen

Midtbanespilleren noterte seg for debuten i Premier League da rødtrøyene tapte 1–3 i Swansea i mai.

– Sannheten er at han fra dag én har gitt meg mye selvtillit, forteller Chirivella om Klopp.

– Han sier jeg må bli bedre uten ballen, så har jeg alt, men han er veldig fornøyd. Han ønsker at jeg skal presse enda mer uten ballen.

På Anfield:
På Anfield:  I januar fikk Chirivella sin første opptreden for A-laget på Anfield, da han kom inn i FA-cupseieren over Exeter.

Liverpool hentet Chirivella fra Valencia sommeren 2013, og han ble fort en viktig brikke på klubbens U18- og U21-lag. Etter å ha trent med A-laget noen ganger, ble han inkludert i fjorårets oppkjøringstropp til Asia og Australia, og fikk etter hvert en fast plass med seniorene på Melwood.

– Gjort oss til en sterk gruppe

Spanjolen forklarer at klubbens karakteristiske manager har hjulpet spillerne mye siden han kom i oktober i fjor.

– Han har en spesiell karisma. Han er et idol for supporterne grunnet måten han lever fotball på, med lidenskapen hans. Siden han kom hit, har han hjulpet oss mye. Han har gjort oss til en veldig sterk gruppe, selv i garderoben, og han passer veldig bra inn med spillerne og har tatt oss til to finaler på sju måneder.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]