Komfortabel med ballen i beina

Joël Matip er fornøyd med debutsesongen, men ønsker likevel å forbedre seg.

29. jun 2017 kl 10.38 Arve Corneliussen

– Jeg liker virkelig godt å ha ballen. Det er noe av det beste når du er på banen. Jeg prøver alltid å gjøre mitt beste på å avgjøre når jeg skal sentre, og når jeg skal skape sjanser og bli med i angrep, forklarer Joël Matip til Liverpoolfc.com.

Kameruneren høstet mye skryt for sine prestasjoner i sin første sesong på Anfield, særlig i første halvdel. Tumulter med landslaget foran Afrikamesterskapet og enkelte skader gjorde at han bare startet 27 ligakamper.

LES OGSÅ: Ojo kan bli lånt ut

– Jeg kjente til Premier League før jeg kom hit. Jeg så mange kamper, og visste hva jeg gikk til. Kanskje topplagene prøver å spille litt mer ball, men alle lagene gir alt i denne ligaen, sier Matip.

– Ballen går fra den ene til den andre siden hele tiden, så du er sårbar om du ikke er på tå hev. Du er nødt til å være konsentrert. I hver eneste kamp kan én situasjon avgjøre kampen, påpeker stopperen.

Selv om han har fått skryt fra mange kanter, ønsker den høyreiste forsvareren å forbedre seg kommende sesong.

– Jeg er veldig kritisk til meg selv, og har alltid lyst til å bli bedre. Du er nødt til å hele tiden jobbe hardt, prøve og lære – det er slik du blir bedre, mener Matip.

LES OGSÅ: Roberto Firmino gleder seg til tettere kampprogram

Har du innspill til journalisten?
[email protected]