Hvordan vil Salah bli brukt?:– Kommer til å gi en ny dimensjon i kontringsspillet

Mohamed Salah sier han kan spille i alle posisjoner framme. Torbjørn Flatin tror Klopp har en klar tanke om ekstrem fart på begge kanter.

23. jun 2017 kl 09.25 Arve Vassbotten

Etter flere uker med spekulasjoner signerte Mohamed Salah for Liverpool torsdag kveld.

Spørsmålet nå er hvordan Jürgen Klopp vil bruke egypteren i laget. Den nyankomne spilleren er selv ikke så opptatt av hvilken posisjon spiller i.

Venstrebeint

– Jeg har spilt på høyresiden. Da vi spilte med fem bak i Roma, spilte jeg hengende spiss, som en 10-er. Noen ganger drar jeg ut mot venstre. Jeg kan spille hvor som helst der fremme, sa Salah etter bekreftelsen kom torsdag.

Salah har også gode dribleferdigheter og trives med å komme inn fra høyrekanten for å kunne avslutte med sin foretrukne venstrefot.

– Farten hans er utrolig. Han gir oss en større angrepskraft, og der er vi allerede sterke. Jeg liker at vi gjør konkurransen enda tøffere, sier Klopp om sin nye spiller.

NUMMER 11:
NUMMER 11:  Mohammed Salah blir Liverpools nummer 11 neste sesong, mens Firmino blir nummer 9.

Ekstrem fart på begge kanter

Ansvarlig redaktør i supporterklubben og bladet The Kopite, Torbjørn Flatin, har mest tro på at Salah vil ta plass ute på kanten i Klopps lag.

– I utgangspunktet ser jeg for meg han og Mané på hver sin ving. Det er interessant hva han selv sier om at han kan spille over hele linja framme, og at han har spilt endel bak spissen i Roma. Jeg ser for meg at Klopp nå tenker at vi har ekstrem fart på begge sider. Høyst sannsynlig vil de spille sammen, men er en av dem ute har vi i hvert fall en med de ekstreme ferdighetene. Det kommer til å gi en ny dimensjon spesielt til kontringsspillet, mener Flatin.

Coutinho mer sentralt

– Om Klopp bruker Firmino som en falsk nier sentralt, så vil man nok i enkelte kamper på bortebane se at flankene ligger lengst fremme og vil være vårt fremste angrepsvåpen. Jeg skjønner ikke de som sier det er et stort problem å «finne plass til han», for jeg føler både Mané og Salah kan spille på begge sider egentlig. Problemet er hvem du setter ut. Jeg vil anta at Klopp vil gjøre alvor av å gi Coutinho en dypere rolle. Så er spørsmålet om både Coutinho og Lallana skal ligge dypere, men det er det en manager kaller et hyggelig problem. Det blir bare flere å velge mellom.

– Hvem tror du vil bekle høyre og venstresiden?

– Slik jeg tolker det, tror jeg Salah er mer en fast høyrekant enn Mané er. Selv om han sier han kan spille på flere plasser, tror jeg Mané er enda mer fleksibel. Så ser for meg at Mané vil spille på venstre og Salah på høyre.

– Jeg synes Salah er en typisk Klopp-spiller. Han er hurtig, passer godt i gjenvinningspresset og kan bytte posisjoner. Jeg ser på dette som en kvalitetsspiller, som passer inn i systemet og gjør at vi har flere alternativer og bedre oppdekning. Da Liverpool var på sitt beste forrige sesong var laget veldig bra, men det skulle ikke mye til før nivået falt. Var en spiller ute, ble det ikke bare et hull, men man måtte kanskje også flytte på andre spillere i tillegg. Nå er vi bedre dekket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]