Kraftig reduksjon i hamstring-skader

Liverpool har klart å redusere kraftig skaden det ble snakket så mye om i Jürgen Klopps første sesong.

25. jun 2017 kl 14.19 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp og hans treningsmetoder fikk mye av skylden for at Liverpool hadde mange skader blant annet i hamstring i hans første sesong.

Andrew Massey, som er sjef for medisin- og forskningsavdelingen i klubben, sier antallet «bløte» skader ble redusert med 60 prosent sist sesong. Han mener med det muskelskader i hamstring, lysken, legg og lår.

Får spillerne raskere tilbake

– Suksess for oss er at spillerne forbedrer seg og at de er mer tilgengelig, og at de holder seg i en fysisk form som gjør at de kan yte for Liverpool. Vi har jobbet hardt i år med å få ned skader som kan unngås, sier Massey til siden rousingthekop.com.

– Det er redusert med 60 prosent når man sammenligner med sist sesong. Vi har også redusert det totale antallet dager spillerne har gått glipp av på grunn av skader. Det betyr at vi får spillerne raskere tilbake, og viser det gode arbeidet vårt rehabiliteringsteam gjør, sier han.

Alltid 3-6 skadet

I intervjuet snakker han om hvordan teamhans jobber mot førstelaget. Vanligvis har de et møte hver morgen for å diskutere førstelagsspillerne og planlegge individuelle treningsøkter.

– Premier League-lag pleier å ha rundt 10-18 prosent skaderate, så på ethvert tidspunkt har vi 3-6 skadde spillere. Vi planlegger også øktene for spillerne som enten trenger mer trening, eller mindre belastning. Det er en hårfin balansegang, og det krever mye å vite når man skal pushe spillere og når man skal endre treningsmengden.

Etter dette morgenmøte blir beskjeder gitt videre om hvilke spillere som er tilgjengelig til Jürgen Klopp eller Zeljko Buvac, før spillerne som trenger det får behandling i et par timer før trening.

Massey sier han så ofte som mulig følger treningene for å se hvordan spillerne beveger seg. Dagen avsluttes med nye møter med fysioterapeutene og for å planlegge neste dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]