Tredje dyrest i historien: Liverpool bekrefter kjøpet av Sadio Mané

– Jeg er overbevist om at Liverpool er den rette klubben for meg, med den riktige manageren, sier Mané.

30. jun 2017 kl 19.48 Arve Vassbotten

24-åringen blir offisielt Liverpool-spillere 1. juli. Han har ifølge Liverpool signert en langtidskontrakt etter at han ble enig om de personlige betingelsene og gikk igjennom en medisinsk test på Melwood.Ifølge Liverpool Echo skal det dreie seg om en femårskontrakt.

– Dette er en stor dag og jeg er veldig fornøyd med å signere for en av de største klubbene i Europa. Det er en klubb som har vunnet mange trofeer og som har en rik historie, sier Mané til Liverpoolfc.com.

– Nå ser jeg fram til å møte hele støtteapparatet og lagkameratene, og starte sesongen, sier han videre.

Mané blir Jürgen Klopps fjerde signering siden han tok over, og han vil få trøye nummer 19 i sin nye klubb.

Fra før har tyskeren sikret seg Marko Grujic, Joël Matip og keeperen Loris Karius.

– Jeg viste at Liverpool var interessert i meg, jeg hadde noen andre muligheter men for meg er dette den riktige klubben, den riktige manageren og det riktige tidspunktet å gjøre en endring på.

– Klopp sa han ønsket at jeg skulle komme å spille for Liverpool. Jeg trengte ikke engang tenke meg om, jeg sa med en gang: «ja, jeg er interessert». Jeg er overbevist om at Liverpool er den rette klubben for meg, med den riktige manageren.

Tredje dyrest

Det er blitt spekulert i en pris på mellom 30 og 40 millioner pund på Southampton-spilleren.

Ifølge Liverpool Echo endte prisen på 30 millioner pund, og han blir dermed den tredje dyreste spilleren i klubbens historie bare slått av 35 millioner pund for Andy Carroll og 32,5 millioner pund for Christian Benteke.

Sadio maneSouthampton_Everton.jpg
Mane southampton.jpg (1)
151128-022-Man_City_Southampton.jpg
160320-259-Southampton_Liverpool.jpg
160320-243-Southampton_Liverpool.jpg

– Potensialet er stort. Jeg husker godt kampen da Liverpool sprakk. Mané bare fosset forbi Sakho – og det er det ikke mange som gjør. Han har rå fart. Et rått rykk. Han kan også score mål, uttalte Kopitre-redaktør Torbjørn Flatin om Mané mandag.

– Toppnivået er veldig høyt. Baksiden er at han virker ustabil og jeg er litt usikker på mentaliteten. Men her får vi bare stole på Jürgen Klopp.

Det er viktig å få inn en kant som scorer mye mål. Både Coutinho og Firmino scorer litt, men de er begge best sentralt. Jeg synes vi mangler litt rå fart, så jeg forstår hvorfor man kjøper en slik type, sier Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]