Liverpools keepertrener med topp utdannelse

John Achterberg har fullført «UEFA Pro Licence», som han mener vil være til hjelp under hans arbeid på Melwood.

30. jun 2017 kl 18.15 Torbjørn Flatin

Ifølge et intervju med Liverpool Echo skal ikke John Achterberg ha planer om å bli en fremtidig manager, selv om den 44-årige nederlenderen nå har utdannelsen til å være det.

For å være trener i en av Europas toppligaer krever UEFA Pro Licence, og Liverpools keepertrener var en av 24 som fullførte denne utdannelsen i 2016 i regi av det engelske fotballforbundet. Det er sjelden at keepere går denne veien, men blant de 24 var også Liverpools tidligere sisteskanse Brad Friedel.

Elsker trenerjobben

- Det betyr mye for meg å få en slik Pro Licence, forklarer Achterberg. – Det å kunne ha det ved siden av ditt navn.

- Jeg har virkelig ingen ambisjon om å bli en manager. Jeg elsker mitt nåværende arbeid med å trene keepere. Det er min lidenskap. Det er alltid verdifullt å få mer kunnskap, du blir aldri for gammel til å lære og å bli bedre. Denne erfaringen vil hjelpe meg i fremtiden.

Achterberg har vært gjennom 18 måneder med undervisning hvor han har vært med England U21 angående praktiske studier, mens han har tilbrakt sommertid på senteret til FA slik at det ikke skulle kollidere med hans funksjon med førstelaget til Liverpool.

Keeperkarriere

Achterberg har en karriere bak som seg keeper hos NAC Breda og PSV i hjemlandet Nederland før han knyttet seg til Tranmere i Liverpool og spilte for dem et tiår. Under mesteparten av tiden som spiller har han også tatt trenerkurs. Tranmere er for øvrig Liverpools første motstander under årets pre-season, hvor et antatt ungt lag tar turen til andre siden av Mersey for å spille allerede 8.juli.

- Det vil bli fint å komme tilbake til Tranmere, jeg hadde noen flotte stunder der. Siden blir det noen herlige kamper i Amerika.

- Forrige sesong endte skuffende i finalen mot Sevilla, men nå må vi se framover. Jeg er veldig optimistisk med tanke på hvilken retning klubben tar under Jürgen. Vi har gode spillere og jeg ser sikker på at vi fortsatt vil ha fremgang.

- Forhåpentligvis kan vi vinne noen trofeer og kjempe i øverste ende av tabellen. Det må alltid være målet for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]