Oxlade-Chamberlain har ikke førsteprioritet

Liverpool vil måtte punge ut med rundt 25 millioner pund for å sikre seg Alex Oxlade-Chamberlain.

27. jun 2017 kl 18.41 Einar Kvande

Liverpool følger situasjonen rundt Arsenals midtbanespiller Alex Oxlade-Chamberlain med interesse, da den engelske landslagsspilleren ikke ser ut til å komme til enighet med London-klubben om en ny kontrakt.

Midtbanespillerens kontrakt med Arsenal løper ut i 2018. Han er blitt tilbudt en ny avtale, men har ifølge James Pearce i Liverpool Echo ingen intensjon om å akseptere en marginal lønnsøkning til 80 000 pund i uken.

Vegrer seg for å selge til Liverpool

Pearce skriver at 23-åringen nå vurderer sine muligheter, etter at samtalene med Arsenal gikk i vranglås.

Arsenal vegrer seg for å selge spilleren, og spesielt til en rival som Liverpool. Men samtidig ønsker ikke The Gunners å miste Oxlade-Chamberlain uten å få betalt for ham neste sommer.

– Dersom det ikke blir et gjennombrudd i forhandlingene kommer Arsenal til å lytte til bud i størrelsesorden 25 millioner pund, tror Pearce.

Manchester City og Chelsea har også vært linket til Oxlade-Chamberlain, men ingen av de to klubbene har så langt vært i kontakt med Arsenal angående spilleren.

Pearce slår fast at Jürgen Klopp har sansen for Oxlade-Chamberlain, og er spesielt begeistret for hans hurtighet, gjennombruddskraft og allsidighet.

– Liverpool kommer dog ikke til å ta kontakt med Arsenal med det første, da andre transfermål blir betraktet som viktigere, skriver Pearce.

Kan ikke garantere en startplass

Echo-journalisten tror også at Oxlade-Chamberlain ikke vil få den spilletiden han ønsker i Liverpool, noe som kan velte en overgang.

– Liverpool har mange alternativer på midtbanen, og det er lite sannsynlig at Klopp vil garantere Oxlade-Chamberlain en fast plass i startoppstillingen kommende sesong, skriver han.

Dette er nok noe Oxlade-Chamberlain vektlegger bare ett år før VM i Russland.

Arsenal-spilleren blir representert av agent Aidy Ward, som ikke akkurat var noen populær herremann hos Liverpool-ledelsen i forbindelse med transfersagaen rundt Raheem Sterling for to år siden. Pearce skriver imidlertid at Liverpool har gjort forretninger med Ward etter dette, og Anfield-klubben skal ikke ha problemer med å forholde seg til Ward nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]