Torbjørn Flatins vurdering av Mané:Rå fart, høyt toppnivå, men er han stabil nok?

– Mine umiddelbare tanker er at det høres litt dyrt ut. Samtidig er det kanskje bedre å betale litt for mye en spiller man faktisk vil ha, enn å kjøpe flere billigere spillere som kanskje blir gode nok, sier Kopite-redaktør Torbjørn Flatin.

30. jun 2017 kl 19.44 Lars Frøsland

Liverpool bruker etter all sannsynlighet en plass mellom 30 og 40 millioner pund på Southampton-spilleren Sadio Mané.

Det er ventet at han skriver under i morgen – og at han offisielt presenteres i løpet av dagen.

For supporterne er det mange spørsmål knyttet til en slik overgang. Er han verdt pengene? Er dette sommerens eneste «storkjøp»? Hvilken rolle skal han spille?

Vi har snakket med Kopite-redaktør Torbjørn Flatin. Han deler sine tanker om den forestående signeringen.

Hva er dine tanker om at Liverpool henter Mané?

– Mine umiddelbare tanker er at det høres litt dyrt ut. Samtidig er det kanskje bedre å betale litt for mye en spiller man faktisk vil ha, enn å kjøpe flere billigere spillere som kanskje blir gode nok, uttaler Flatin til Liverpool.no

KOPITE-REDAKTØREN
KOPITE-REDAKTØREN  Torbjørn Flatin

Kopite-redaktøren spår at vi får se mye høye priser i sommer, og er dermed ikke overrasket over at Mané blir såpass dyr.

– Det blir nok en slags inflasjon i sommer. Dette tror jeg vi får merke i sommer – mye grunnet den nye TV-avtalen i tillegg til mange ressurssterke klubber. Jeg tror det blir mye høye priser i hele sommer.

Det er viktig å få inn en kant som scorer mye målTorbjørn Flatin

Hva tenker du om spillertypen Sadio Mané?

– Potensialet er stort. Jeg husker godt kampen da Liverpool sprakk. Mané bare fosset forbi Sakho – og det er det ikke mange som gjør. Han har rå fart. Et rått rykk. Han kan også score mål.

– Toppnivået er veldig høyt. Baksiden er at han virker ustabil og jeg er litt usikker på mentaliteten. Men her får vi bare stole på Jürgen Klopp.

Var dette riktig posisjon å prioritere? Dette blir trolig sommerens «storkjøp».

Det er viktig å få inn en kant som scorer mye mål. Både Coutinho og Firmino scorer litt, men de er begge best sentralt. Jeg synes vi mangler litt rå fart, så jeg forstår hvorfor man kjøper en slik type.

– Det jeg kunne tenkt meg, men ikke tror skjer, er at man prioriterte en skikkelig god sentral midtbanespiller. Det virker dog ikke som Liverpool jakter en slik type. Jeg tror også Klopp har store planer for Emre Can.

LYNHURTIG
LYNHURTIG  Sadio Mané har mye fart.

Hvem viker plassen?

– Det er ikke lett å svare på, men jeg tror egentlig Klopp ser for seg en 4-2-3-1-formasjon. Da tar nok Mané Lallanas plass. Firmino, Coutinho og Mané bak en spiss – akkurat nå Daniel Sturridge.

– Mané vil nok bidra med mer målpoeng enn Lallana – derfor tror jeg han går ut.

Liverpool har hentet keeperen Loris Karius, midtstopperen Joel Matip, midtbanespilleren Marko Grujic og i morgen signerer trolig Sadio Mané.

Flatin er glad for flere etablerte spillere alt er hentet, og sikter primært til Matip og Mané.

– Det er ikke hver dag man henter en spiller til 30 millioner pund. Klart dette er spennende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]